News

Doi copii români s-au înecat într-un lac din Germania. Băieții încercau să recupereze o minge. Video

17.03.2021 | 18:21
Doi copii romani sau inecat intrun lac din Germania Baietii incercau sa recupereze o minge Video
Doi copii români s-au înecat într-un lac din Germania. Băieții încercau să recupereze o minge. Video Colaj: Fanatik
ADVERTISEMENT

Doi copii români s-au inecat într-un lac din Germania. Băieții încercau să recupereze o minge. Tragedia s-a petrecut sub privirile îngrozite ale unei fetițe de zece ani, prietena și partenera de joacă a celor doi frați. 

Frații Marius și Armando, de opt și nouă ani, și-au pierdut viața în după-amiaza zilei de duminică, 14 martie. Minorii se jucau într-o zonă împădurită din apropierea lacului Laher Teich din regiunea germană Hanovra.

ADVERTISEMENT

Mingea cu care copiii se jucau a căzut în apă, iar cei doi s-au descălțat și au intrat în lac pentru a o recupera. La aproximativ doi metri de la mal, cuveta lacului scade abrupt. Băieții au fost luați prin surprindere și au căzut în apa de șase metri adâncime.

Doi copii români s-au înecat într-un lac din Germania. Băieții încercau să recupereze o minge. Video

Fetița de zece ani care a privit neputincioasă cum prietenii ei dispar sub apă a fost cea care a dat alarma. Micuța a alergat către casa pentru refugiați în care aceștia locuiau, aflată la doar 100 de metri de locul producerii tragediei, și le-a spus oamenilor ce s-a întâmplat.

ADVERTISEMENT

Un număr impresionant de echipaje de salvare s-au deplasat la fața locului. Pompierii, reprezentanții DLRG și polițiștii i-au căutat pe cei doi minori, dar au reușit să găsească doar trupurile neînsuflețite.

 „Când am ajuns, un unchi dintre băieți stătea în apă până la genunchi, aparent în căutarea copiilor”, a precizat un purtător de cuvânt al al pompierilor pentru publicația Bild. Potrivit oamenilor legii, alerta a fost dată în jurul orei 13:55.

ADVERTISEMENT

Inițial, nu se știa cu certitudine câți copii s-au aventurat în apă. Oamenii legii au inceput cercetările prin intervievarea persoanelor prezente la fața locului și au sprijinit căutările folosind elicopterul poliției.

Trupurile celor doi minori au fost găsite de scafandrii la orele 15:05 și 15:35. Pe malul lacului s-au dunat aproximativ 150 de persoane, rude și prieteni ai familiei de romi. Oamenii, aflați în stare de șoc, au fost îngrijiți de un pastor.

ADVERTISEMENT

Părinții celor doi micuți sunt sfâșiați de durere. „Este atât de groaznic. Nu pot să vorbesc încă despre asta“, a spus tatăl penru sursa citată mai sus. Familia dorește ca înmormântarea micuților să se facă în România.

ADVERTISEMENT
Tags: