ADVERTISEMENT
News

Doi deținuți de la Penitenciarul Giurgiu, găsiți morți în aceeași celulă. Care ar putea fi cauza deceselor

Autor: Adrian Baciu | 14.09.2020 | 12:28
Doi deținuți de la Penitenciarul Giurgiu, găsiți morți în aceeași celulă. Care ar putea fi cauza deceselor
Doi deținuți de la Penitenciarul Giurgiu, găsiți morți în aceeași celulă. Care ar putea fi cauza deceselor. Sursa foto: hepta.ro

Descoperire terifiantă luni dimineață la Penitenciarul Giurgiu. Doi deținuți au fost găsiţi morţi în aceeași celulă.

ADVERTISEMENT

Încă nu se știa exact ce a condus la această dublă tragedie, însă autoritățile fac cercetări în acest caz şi a fost deschis dosar penal de moarte suspectă.

Din primele informații, cei doi deținuți au fost găsiți în pat, fără semne vitale și se pare că aveau afecțiuni medicale, fiind sub tratament.

ADVERTISEMENT

Doi deținuți, găsiți morți la Penitenciarul Giurgiu

Din datele oferite publicului de purtătorul de cuvânt al IPJ Giurgiu, Emanuela Sârbu, cei doi deținuți găsiți fără suflare erau: unul în vârstă de 41 de ani, din București, și altul de 32 de ani, din Clejani.

”Vă informam că, astăzi, 14.09.2020, in jurul orei 07:00, cu ocazia efectuării apelului de dimineață, personalul Penitenciarului Giurgiu a constatat ca două persoane private de libertate, cazate in aceeaşi camera de deținere, nu prezintă semne vitale. De îndată, a fost alertat personalul medical propriu, concomitent cu solicitarea, prin apel 112, a sprijinului unui echipaj de la Serviciul de Ambulanta Județean.

ADVERTISEMENT

În ciuda manevrelor de resuscitare aplicate, decesul celor două persoane a fost declarat la ora 07:25. Precizăm că acestea se aflau in evidenta cabinetului medical al unității cu serie de afecțiuni pentru care se administra tratament.

În conformitate cu prevederile legale, evenimentul a fost notificat Parchetului de pe lângă judecătoria Giurgiu, în prezent, organele judiciare desfășurând verificări Ia fata locului.

ADVERTISEMENT

De asemenea s-a procedat Ia informarea familiei deținuților, a judecătorului de supraveghere a privării de libertate și a Poliției Municipiului Giurgiu. Cauzele și împrejurările producerii celor două decese vor fi, de asemenea, stabilite de organele abilitate, sprijinite de administrația locului de deținere”, anunță IPJ Giurgiu, conform evz.ro.

Dosare penale de moartă suspectă deschise în acest cazuri

Până la această oră, nu există informații cu privire la o eventuală altercație în care să fi fost implicați cei doi decedați. Drept urmare, în aceste două situații, polițiștii de la Serviciul de Investigații Criminale din cadrul Inspectoratului de Poliție al Județului Giurgiu au deschis dosare penale pentru moarte suspectă.

ADVERTISEMENT

Trupurile celor două persoane au fost transportate la Serviciul de Medicină Legală din Giurgiu unde vor fi autopsiate pentru a se afla mai multe informații legate de deces.

CITEȘTE mai multe articole interesante din categoriile NEWS, SPORT sau LIFE
ADVERTISEMENT
A apărut noua revistă Taifasuri
  • Câștigă ACUM o Dacia Logan, 2.000 de euro și multe alte premii!
  • Nr. 842. 32 pagini. Doar 5 lei!