News

Doi deținuți de la Penitenciarul Jilava, eliberați din greșeală. Unul s-a dus la Poliție singur. Unde a fost prins celălalt

30.07.2020 | 14:57
Doi deținuți de la Penitenciarul Jilava, eliberați din greșeală. Unul s-a dus la Poliție singur. Unde a fost prins celălalt
Doi deținuți de la Penitenciarul Jilava, eliberați din greșeală. Unul s-a dus la Poliție singur. Unde a fost prins celălalt. Foto: hepta.ro
ADVERTISEMENT

Eroare impardonabilă comisă la Penitenciarul Jilava. Unitatea de detenție a eliberat, din greșeală, doi deținuți.

La scurt timp după ce au sesizat gafa comisă, responsabilii unității au început demersurile pentru a-i reîncarcera pe cei eliberați.

Unul dintre aceștia a mers singur la Poliție și s-a predat, în timp ce al doilea a necesitat o intervenție ceva mai amplă a forțelor de securitate.

ADVERTISEMENT

Doi deținuți de la Jilava au fost eliberați din greșeală. Unul s-a dus la Poliție singur

Penitenciarul Jilava a eliberat, dintr-o eroare, doi deținuți. Ambii urmau să execute pedepse mai mici de 3 ani, unul fiind condamnat pentru loviri și alte violențe, celălalt pentru tulburarea ordinii și liniștii publice.

Ei făcuseră cerere de eliberare condiționată și dosarele erau la tribunalul Ilfov, în contestație. După ce și-au dat seama că i-au eliberat eronat, cei de la penitenciar i-au sunat.

ADVERTISEMENT

Eroarea a fost sesizată la scurt timp după ce condamnații au părăsit penitenciarul din Ilfov, iar conducerea a dat alarma și a început căutarea lor. Cei doi au fost eliberați miercuri, iar în jurul orei 18:30 conducerea a constatat că au fost puși în libertate eronat. Imediat s-a dat alarma și au fost constituite echipe pentru găsirea celor doi.

Dacă unul dintre ei s-a dus la Poliție pentru a se preda, celălalt a fost găsit de o patrulă în Centrul Vechi, fiind reținut și dus direct la Jilava.

ADVERTISEMENT

”Miercuri, Penitenciarul Bucureşti-Jilava a pus în libertate, în mod eronat, înainte de expirarea duratei pedepsei privative de libertate, două persoane condamnate.

Sesizată în timp scurt, eroarea funcţionarilor responsabili cu gestionarea documentelor de evidenţă a fost notificată structurilor MAI, în vederea acordării de sprijin pentru localizarea şi reîncarcerarea celor două persoane.

ADVERTISEMENT

În jurul orei 23,00: acestea au fost identificate şi conduse la Penitenciarul Bucureşti-Jilava, pentru continuarea executării pedepsei”, se arată într-un comunicat emis de Penitenciarul Bucureşti-Jilava, citat de spotmedia.

ANP anunță verificări în acest caz

În această chestiune destul de gravă, conducerea ANP a dispus efectuarea de verificări în vederea identificării cauzelor şi vulnerabilităţilor privind activitatea Sectorului Evidenţă Deţinuţi, urmând ca, în raport de concluzii, să fie dispuse măsuri, în conformitate cu prevederile legale, a adăugat Penitenciarul București-Jilava.

ADVERTISEMENT
CITEȘTE mai multe articole interesante din categoria NEWS
A apărut noua revistă Taifasuri
  • Câștigă ACUM o Dacia Logan, 2.000 de euro și multe alte premii!
  • Nr. 854. 32 pagini. Doar 5 lei!
A apărut noua revistă Taifasuri