News

A murit o a doua persoană implicată în explozia de la Popești-Leordeni. Încă 11 oameni, răniți. Update

Încă o victimă a exploziei din Popești-Leordeni. Este vorba, în total, despre 2 decese și 11 răniți.
A murit o a doua persoana implicata in explozia de la PopestiLeordeni Inca 11 oameni raniti Update
A murit o a doua persoană implicată în explozia de la Popești-Leordeni. Sursa foto: Hepta
ADVERTISEMENT
30-07-2021
15:21

O a doua persoană implicată în explozia din Popești-Leordeni a murit

O a doua persoană implicată în explozia din Popești-Leordeni a murit, joi seară. Este deja a doua victimă care își pierde viața în urma acesteia, după ce un nepalez a decedat, având arsuri pe 90% din suprafața corpului.

Persoana decedată acum avea 50 de ani și era internat la Spitalul Floreasca din Capitală. Acesta avea arsuri pe 70% din suprafața corpului. Alte cinci persoane au fost rănite grav în urma exploziei de la centrul de colectare a deșeurilor.

În total, este vorba despre 11 răniți.

 

25-07-2021
09:31

Raed Arafat, despre cetățeanul străin decedat

Șeful Departamentului de Situații de Urgență, Raed Arafat a anunțat decesul unuia dintre pacienții internați la Floreasca. Alți trei răniți grav au fost transferați în Germania, în timp ce al patrulea se află în continuare la spital, în stare gravă.

„Trei au plecat în dimineața asta în Germania, iar al patrulea care a rămas este într-o stare critică, din păcate. Au fost cinci, din păcate, unul care a decedat, dintre trei care au fost transferați în Germania și nu a putut fi transferat, fiind în stare gravă. Pacientul care a decedat era de o altă cetățenie, alta decât cetățenia română”, a declarat Raed Arafat  la Digi 24.

25-07-2021
07:55

Răniții au ajuns în Germania

Cei trei pacienți răniți au ajuns deja în Germania. Avionul a decolat din Baza 90 Transport Aerian în jurul orei 09.30 dimineața. Victimele incendiului au fost transportate la o unitate medicală specializată din Germania cu o aeronavă C-27J Spartan a Forţelor Aeriene Române.

Misiunea de transfer a fost aprobată de ministrul apărării, Nicolae Ciucă, la solicitarea șefului Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, Raed Arafat. 

25-07-2021
06:05

Trei răniți merg în Germania

O aeronavă C-27J Spartan a Forţelor Aeriene Române, configurată pentru misiuni medicale va executa o misiune umanitară pe ruta Otopeni – Frankfurt – Otopeni.

Avionul îi va transporta pe cei trei pacienți care prezintă arsuri în urma incendiului declanșat în hala de la Popești Leordeni. Pacienții vor fi tratați la un spital din Germania.

24-07-2021
16:57

A murit unul dintre răniți, care avea arsuri pe 90% din suprafața corpului

În urma exploziei au fost rănite 11 persoane. 5 dintre ele aveau arsuri extrem de grave și au fost intubate și ventilate mecanic.

Unul dintre răniți, care era internat la spitalul Floreasca cu arsuri pe 90% din suprafața corpului, a decedat.

Cei trei pacienți au fost internați inițial la Spitalul Bagdasar-Arseni. Pentru că situația lor este una destul de gravă s-a luat decizia ca aceștia să fie trimiși pentru tratament în Germania.

De remarcat că pentru alte două victime, aflate la Spitalul Floreasca, nu a fost făcută cerere de transfer. Toți au ajuns la spital în urma incendiului de la o hală din Popeşti Leordeni.

ADVERTISEMENT

Doi dintre răniții grav în urma exploziei din Popești Leordeni, transferați în Germania

”În acest moment, există solicitare de transfer în străinătate pentru cei 2 pacienţi internaţi la Spitalul de Urgenţă Bagdasar-Arseni.

Conform atribuţiilor, Departamentul pentru Situaţii de Urgenţă a căutat şi identificat locuri pentru transfer într-o clinică din Germania.

ADVERTISEMENT

Sunt in derulare demersurile pentru efectuarea transferului medical, sub coordonare DSU – MAI”, au precizat autoritățile.

Vă readucem aminte că un incendiu şi o explozie s-au produs la un utilaj, într-o hală de reciclare din Popeşti-Leordeni. Din nefericire, nu mai puțin de șase persoane au suferit arsuri.

ADVERTISEMENT

Cinci dintre acestea au fost intubate, iar alte cinci au prezentat probleme respiratorii după ce au fost expuse la fum. Şeful DSU, Raed Arafat, a precizat încă de atunci că victimele cu arsuri sunt în stare gravă şi ar putea fi transferate în străinătate.

”Sunt arşi pe suprafaţă importantă a corpului, sunt arşi şi la nivelul căilor respiratorii, ceea ce face prognosticul şi mai rezervat. Au ajuns la Spitalul Bagdasar şi la Spitalul Floreasca”, a declarat, Raed Arafat.

ADVERTISEMENT

Acesta a precizat că despre incindent au fost informaţi inclusiv preşedintele țării, dar și premierul, ministrul de Interne şi ministrul Sănătăţii.

”Cu doamna ministrul Mihăilă am discutat posibilitatea, dacă va fi necesar, să putem să-i ducem afară”, a declarat Arafat.

”Noi, între timp, am întreprins deja primii paşi pentru a găsi locuri în afară. Există locuri, nu există un loc pentru toţi cinci, dar există locuri. Eu cred că în această seară – mâine dimneaţă decizia va fi luată la nivel de comisii”, afirma şeful DSU la doar câteva ore după stingerea incendiului.

ADVERTISEMENT
Tags: