News

Doi falși dentiști, depistați în Sectorul 3 al Capitalei. De câți ani înșelau pacienții

23.03.2021 | 19:12
Doi falsi dentisti depistati in Sectorul 3 al Capitalei De cati ani inselau pacientii
ADVERTISEMENT

Doi falși dentiști au fost prinși într-un cabinet neautorizat din Sectorul 3 al Bucureștiului. Aceștia ar fi înșelat pacienții din Capitală încă din anul 2017.

Polițiștii din București au efectuat marți două percheziții, dintre care una la sediul unui cabinet medical neautorizat.

ADVERTISEMENT

Din primele date ale anchetei oamenilor legii reiese că, fără a avea drept de liberă practică, o femeie și un bărbat ar fi exercitat, în perioada 2017-2021, într-un cabinet stomatologic neautorizat din București, profesia de medic stomatolog.

Doi falși dentiști, depistați în Capitală. De câți ani înșelau pacienții

Ofițerii Serviciului de Investigații Criminale din Poliţia Capitalei au descoperit, în Sectorul 3, un cabinet stomatologic în care își derulau activitatea doi ”medici” care nu aveau drept de liberă practică.

ADVERTISEMENT

În acest caz, polițiștii au pus în aplicare, în cursul zilei de marți, două mandate de percheziție domiciliară în Municipiul București, dintre care unul la sediul unui cabinet medical neautorizat.

Sunt efectuate în acest dosar cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de înșelăciune, exercitare fără drept a unei profesii sau activități, vătămare corporală din culpă, fals material în înscrisuri oficiale, falsificarea de instrumente oficiale şi folosirea instrumentelor false.

ADVERTISEMENT

Prejudiciu de 60.000 de lei raportat în acest caz de înșelăciune

Autoritățile mai anunță că falșii medici ar fi indus în eroare pacienții, fiind produse vătămări corporale, precum și un prejudiciu de aproximativ 60.000 de lei.

Se pare că acești indivizi ar fi eliberat și rețete pentru tratamente medicale. În următoarea perioadă, cele două persoane urmează să fie audiate la sediul Serviciului Investigații Criminale din Poliția Capitalei, alături de alte persoane.

ADVERTISEMENT

”Din probatoriul administrat a rezultat presupunerea rezonabilă că, fără a avea drept de liberă practică, o femeie şi un bărbat ar fi exercitat, în perioada 2017 – 2021, într-un cabinet stomatologic neautorizat din Bucureşti, profesia de medic stomatolog.

Astfel ar fi indus în eroare pacienţii, fiind produse vătămări corporale, precum şi un prejudiciu de aproximativ 60.000 de lei”, informează un comunicat al Direcţiei Generale a Poliţiei Municipiului Bucureşti (DGPMB), transmis, marţi, către Agerpres.

ADVERTISEMENT
Tags: