Fotbal international

Doi foști internaționali au preluat reprezentativa Argentinei! Au fost numiți temporar

03.08.2018 | 12:42
Doi fosti internationali au preluat reprezentativa Argentinei Au fost numiti temporar

Doi foști internaționali argentinieni, Lionel Scaloni și Pablo Aimar, au preluat reprezentativa a ”pumelor”, după ce selecționerul Jorge Sampaoli a fost dat afară în urma prestației modeste de la Campionatul Mondial din Rusia. Cei doi vor asigra interimatul până la numirea oficială a unui tehnician.

”Meciurile amicale care se vor disputa aici până la sfârşitul anului vor fi conduse de Lionel Scaloni şi Pablo Aimar, ajutați de Martin Tocalli. Noi suntem în căutarea un proiect şi ne vom lua timpul necesar pentru a face cea mai bună alegere”, a declarat pentru cotidianul Ole președintele Federației Argentinene de Fotbal, Claudio Tapia.

Reprezentativa Argentinei a fost preluată de doi debutanți

Cei doi foști internaționali care au preluat reprezentativa Argentinei, Lionel Scaloni și Pablo Aimar, au pregătit până acum reprezentativa Under-20 a ”pumelor”. Niciunul dintre cei doi nu a antrenat până acum la nivel de seniori, dar se vor ocupa în continuare și de selecționat de tineret.

Echipa națională a Argentinei va disputa două meciuri amicale până la sfârșitul anului: cu Guatemala în 7 septembrie, la Los Angeles şi contra Columbiei, în 11 septembrie, la New York.

Doi foști internaționali argentinieni, Lionel Scaloni și Pablo Aimar, au preluat echipa națională a ”pumelor” după demiterea lui Jorge Sampaoli
Doi foști internaționali argentinieni, Lionel Scaloni și Pablo Aimar, au preluat echipa națională a ”pumelor” după demiterea lui Jorge Sampaoli

Selecționerul Jorge Sampaoli a fost demis de la echipa națională a Argentinei, după ce ”pumele” au părăsit Campionatul Mondial din Rusia încă din faza optimilor de finală,  după ce au trecut de grupe cu mari emoții. De asemenea au fost reziliate contractele preparatorului fizic Jorge Desio şi al analistului video, Matias Manna. Sampaoli a fusese numit selecţioner al Argentinei în iunie 2017.

Sampaoli nu mai era respectat în vestiar

Federaţia argentiniană i-a plătit lui Jorge Sampaoli două milioane de dolari pentru rezilierea înţelegerii, o sumă mult mai mică decâ cea care era menţionată în clauza înţelegerii dintre selecţioner şi for, 8,6 milioane de dolari. Echipa națională a Argentinei a fost eliminată în optimile de finală ale Campionatului Mondial din Rusia, după ce a fost învinsă, cu scorul de 4-3, de reprezentativa Franței.

Un jurnalist argentinian a dezvăluit o discuţie între antrenorul Jorge Sampaoli şi jucătorii săi din care reiese clar că acesta nu era deloc respectat de vestiar şi că îi cerea părerea lui Lionel Messi fără ca starul Barcelonei să-l bage în seamă! M-ai întrebat de 10 ori ce jucători vreau în echipa de start și ce jucători nu vreau și nu ți-am dat niciodată vreun nume. Spune, în fața tuturor, dacă ți-am dat vreodată vreun nume”, a fost replica lui Messi în faţa lui Sampaoli şi a întregului vestiar.

Imediat după eliminarea de la Campionatul Mondial, presa argentiniană a vehiculat numele antrenorului formației Manchester City, Pep Guardiola, pentru înlocuirea lui Jorge Sampaoli. Acesta ar fi fost pe placul unora dintre greii lotului, precum Messi sau Sergio Aguero. Ultimul a susţinut că antrenorul său de la City i-ar fi spus că i-ar plăcea să pregătească naţionala Argentinei. Guardiola era agreat şi de către cel mai mare jucător argentinian din toate timpurile, Diego Armando Maradona, care, la fel, a declarat că ar fi fost întrebat de Pep dacă ar putea antrena Argentina şi Diego i-ar fi răspuns, fără ezitare, că are această capacitate de a face performanţă şi la conducerea “pumelor”.

Tags: