ADVERTISEMENT
News

Doi foști lideri ai USR au intrat în AUR. Cine sunt Raluca Amariei și Dan Rădulescu

Autor: Adrian Baciu | 20.04.2021 | 21:13
Doi foști lideri ai USR au intrat în AUR. Cine sunt Raluca Amariei și Dan Rădulescu
Doi foști lideri ai USR au intrat în AUR. Cine sunt Raluca Amariei și Dan Rădulescu. Sursa foto: Facebook

Conducerea formațiunii AUR anunță că doi foști lideri ai USR, Raluca Amariei și Dan Rădulescu, au intrat oficial în formațiunea parlamentară condusă de George Simion și Claudiu Târziu.

ADVERTISEMENT

Ambii aliați ai lui Dan Barna de la începuturile Uniunii Salvați România, au demisionat din acest partid în 2020, ca urmare a diferențelor tot mai accentuate de viziune și de orientare doctrinară.

Acum, aceștia au decis să se alăture Alianței pentru Unirea Românilor (AUR), partidul care a dat peste cap toate calculele și a intrat în Parlament la alegerile generale din decembrie 2020.

ADVERTISEMENT

Doi foști lideri ai USR, Raluca Amariei și Dan Rădulescu, au intrat în USR

Lovitură importantă de imagine dată de AUR. Doi foști lideri ai Uniunii Salvați România (USR), din aripa conservatoare a formațiunii, aderă la Partidul Alianța pentru Unirea Românilor.

Este vorba despre Raluca Amariei, fost vicepreședinte la nivel național şi fostul lider al filialei judeţene Sibiu a USR, și Dan Rădulescu, fost deputat USR, membru fondator și președinte al filialei județene Prahova.

ADVERTISEMENT

Amariei și Rădulescu au demisionat din USR în 2020, ca urmare a diferențelor tot mai accentuate de viziune și de orientare doctrinară. ”Aceștia au decis să se alăture Alianței pentru Unirea Românilor, singurul partid care își fundamentează activitatea pe 4 mari valori: familia, națiunea, credința și libertatea”, se arată într-un comunicat AUR.

Primele reacții ale celor doi noi membri AUR

După ce au fost prezentați oficial ca noi membri AUR, Amariei și Rădulescu au făcut și primele declarații. Cei doi speră ca formațiunea din care fac parte în prezent să fie ”o alternativă credibilă și serioasă în politica românească” la alegerile din 2024.

ADVERTISEMENT

”Am acceptat invitația celor doi copreședinți George Simion și Claudiu Târziu de a participa la această construcție îndrăzneață și le mulțumesc pentru încrederea pe care mi-au arătat-o. Alianța pentru Unirea Românilor a ajuns în Parlament anul trecut pe fondul unui vot de protest.

Acum are șansa să demonstreze că este o alternativă credibilă și serioasă în politica românească. Îmi doresc ca în 2024 Alianța pentru Unirea Românilor să fie opțiunea de vot pentru cei mai mulți români, singura formațiune care merită o șansă în momentul de față”, a declarat Amariei.

ADVERTISEMENT
Sursa foto: Facebook

”Încă de când mi-am dat demisia din USR, mi-am asigurat alegătorii că voi continua lupta politică pe care am început-o. Voi milita, în continuare, pentru un sistem de învățământ incluziv şi performant și pentru dreptul nostru constituțional la un mediu sănătos.

Principiile mele conservatoare se regăsesc în cele patru valori definitorii ale AUR, iar pasul meu de astăzi este unul firesc către singura zonă din politica românească ce are ca puncte cardinale familia, națiunea, credința și libertatea”, a precizat Rădulescu, care va coordona departamentul de politici publice al filialei AUR Prahova.

ADVERTISEMENT
CITEȘTE mai multe articole interesante din categoriile NEWS, SPORT sau LIFE
ADVERTISEMENT
A apărut noua revistă Taifasuri
  • Câștigă ACUM o Dacia Logan, 2.000 de euro și multe alte premii!
  • Nr. 843. 32 pagini + Insert special. Doar 10 lei!