News

Doi foști polițiști au continuat să facă munți de bani din șpăgi și amenzi. Cum au fost prinși indivizii

16.02.2021 | 20:04
Doi fosti politisti au continuat sa faca munti de bani din spagi si amenzi Cum au fost prinsi indivizii
ADVERTISEMENT

Doi foști polițiști au reușit să strângă sume impresionante de bani din șpăgi și amenzi. Indivizii au fost prinși de foștii lor colegi, polițiști adevărați, în urma unui filaj.

Bărbații au fost dați afară din sistem, dar și-au păstrat uniformele și nu au ezitat în a le folosi în continuare. Ei utilizau un chitanțier fals, iar mașina în care se aflau avea plăcuțe de înmatriculare ale Ministerului Afacerilor Interne (MAI), furate de la mașinile de poliție.

ADVERTISEMENT

Indivizii au strâns în jur de 20.000 de euro în doar câteva luni. Ei s-au plimbat prin Capitală la bordul unui autoturism Dacia Logan, fără însemnele Poliției.

Doi foști polițiști au continuat să facă munți de bani din șpăgi și amenzi. Cum au fost prinși indivizii

Indivizii au fost dați afară din sistem, dar nu au renunțat la job. Aceștia au reușit să păcălească oamenii, unora cerându-le șpagă, iar altora să plătească amenda pe loc, oferidu-le și o chitanță.

ADVERTISEMENT

Nu se știe cu exactitate câte persoane au picat în plasa infractorilor. Totodată, anchetatorii suspectează că indivizii au cerut mită și pentru infracțiuni inventate.

Ei au fost prinși după ce oamenii legii au aflat că cei doi nu au renunțat la uniforme și că activau în București. Au fost blocați în trafic în dimineața zilei de marți.

ADVERTISEMENT

Polițiștii de la Secția 9 i-au filat pe aceștia. Bărbații purtau uniforme oficiale, măști de protecție și se aflau la bordul mașinii cu plăcuțe furate. Ei au ajuns din nou la sediul Poliției, de data aceasta pentru a fi audiați, fiind acuzați de uzurpare de calităţi oficiale, înșelăciune şi de conducerea unui autoturism cu numere de înmatriculare false.

Oamenii legii au deschis o anchetă în acest caz: „sunt efectuate cercetări, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Tribunalul Bucureşti, sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de înşelăciune, uzurpare de calităţi oficiale şi punerea în circulaţie sau conducerea unui autoturism cu numere false„.

ADVERTISEMENT

„Din datele existente la acest moment rezultă presupunerea rezonabilă că cei doi bărbaţi ar fi implicaţi în mai multe fapte similare”, a transmis Poliția Capitalei, potrivit Adevărul.

ADVERTISEMENT