Fotbal international

Doi fotbalişti ai naţionalei Islandei intră în carantină înainte de barajul cu România! Anunţul oficialilor de la Reykjavik în privinţa tricolorilor care vin din Italia

11.03.2020 | 11:15
Doi fotbalisti ai nationalei Islandei intra in carantina inainte de barajul cu Romania Anuntul oficialilor de la Reykjavik in privinta tricolorilor care vin din Italia
ADVERTISEMENT

Naţionala Islandei se pregăteşte de duelul cu România din semifinala barajului pentru EURO 2020, iar adversarii tricolorilor au doi fotbalişti care vor intra în carantină. Erik Hamren ar putea să nu se bazeze pe Emil Hallfredsson şi pe Birkir Bjarnason, fotbalişti care joacă în Italia.


  • (P) Cota EXCLUSIVĂ Fortuna: 1,62 este cota pentru ”sub 2,5 goluri” la meciul Islanda – România. Vezi aici toate cotele

ADVERTISEMENT

Carantină înainte de Islanda – România pentru doi fotbalişti ai lui Erik Hamren

Klara Bjartmarz, secretar general al Federaţiei Islandeze de Fotbal, a anunţat marţi că cei doi fotbalişti vor intra în carantină înainte de Islanda – România. Anunţul a fost făcut în presa nordică, iar Emil Hallfredsson şi Birkir Bjarnason vor ajunge la Reykjavik în cursul zilei de miercuri.

“Ei au jucat ieri seară (n.r. luni seară) şi sper să ajungă cât mai repede în ţară. Conform instrucţiunilor, ei nu se vor antrena cu echipa. Vor intra în carantină şi apoi vom putea avea o poziţie.

ADVERTISEMENT

S-ar putea antrena doar dacă Stefansson (n.r. CEO al Centrului Islandez de Genetică) rezolvă problema şi vom putea folosi metode de screening. Astfel, jucătorii ar putea să iasă din carantină mai devreme”, a declarat Klara Bjartmarz în presa din Islanda.

Dacă Emil Hallfredsson şi Birkir Bjarnason vor ajunge în Islanda miercuri, aşa cum au anunţat jurnaliştii nordici, cei doi vor putea să iasă din carantină abia pe 25 martie, cu o zi înainte de barajul cu România.

ADVERTISEMENT

Ce se întâmplă cu fotbaliştii români care vin din Italia

Echipa naţională a României ar putea să aibă în lot patru fotbalişti care evoluează în Italia. Ionuţ Radu, Romario Benzar, Vlad Chiricheş şi Vasile Mogoş joacă în Peninsulă şi se află pe lista lui Mirel Rădoi.

Klara Bjartmarz a clarificat situaţia tricolorilor care vin la naţionala României din Italia. Secretarul general al Federaţiei Islandeze de Fotbal a susţinut că aceştia nu vor fi plasaţi în carantină atunci când vor ajunge în Islanda.

ADVERTISEMENT

“Nu intenţionez să fiu purtătorul de cuvânt al Ministrului Sănătăţii, dar există un ghid de îndrumare în acest sens. Sunt anumite citerii care se aplică turiştilor străini care vin aici, deci nu ar trebui să intre în carantină”, a precizat Klara Bjartmarz.

Coronavirusului a blocat deja două meciuri din barajul pentru EURO 2020

Slovacia – Irlanda şi Norvegia – Serbia, două dintre semifinalele Ligii Naţiunilor pentru barajul de calificare la EURO 2020, se vor disputa cu porţile închise. Mai mult decât atât, oficialii Federaţiei de Fotbal din Bosnia au anunţat marţi că a fost amânată procedura de vânzare a biletelor pentru meciul cu Irlanda de Nord.

“S-a discutat deja să se joace fără spectatori, deși toate biletele au fost vândute. O interdicție oficială ar avea prioritate, dar vedea cum se dezvoltă lucrurile”, a anunţat Vidir Reynisson, directorul Departamentului de Protecție Civilă.

ADVERTISEMENT