News

Doi frați de 2 şi 5 ani, din Botoșani, intoxicați cu paracetamol. Copiii, transportați la București

03.05.2021 | 16:44
Doi frati de 2 si 5 ani din Botosani intoxicati cu paracetamol Copiii transportati la Bucuresti
Doi frați de 2 şi 5 ani, din Botoșani, intoxicați cu paracetamol. Copiii, transportați la București. Sursa foto: colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

Caz dramatic de sărbătorile pascale la Botoșani. Doi frați, o fetiță de 5 ani și un băiețel de 2 ani, au suferit o intoxicație cu paracetamol după ce au băut dintr-o sticluță cu sirop în timp ce erau în vizită la bunici. Copiii au fost transferați cu un avion SMURD la București.

Micuții au fost descoperiți de bunici, care au alertat-o pe mama acestora. Medic de profesie, femeia a realizat imediat pericolul și le-a administrat repede tratamentul specific în astfel de situații și a mers imediat cu ei la Secția de Pediatrie.

ADVERTISEMENT

Ulterior, medicii din Botoșani au diagnosticat copiii cu intoxicație cu paracetamol și au solicitat transferul copiilor la București, la Spitalul Clinic de Urgență pentru Copii ”Grigore Alexandrescu”.

Doi copii de 2 și 5 ani, frați, intoxicați cu paracetamol. Au fost transportați cu avionul SMURD la București

Cursă contra-cronometru pentru salvarea a doi frați, de 2 și 5 ani din Botoșani. Aceștia au ajuns la spital în stare gravă după ce au băut, accidental, o sticluță cu paracetamol sub formă de sirop.

ADVERTISEMENT

Copiii erau veniți în vizită la bunici, într-o comună din județ. La un moment dat, aceștia au găsit recipientul medicamentos în casa bunicilor. Atrași de gustul specific, cu arome de fructe, micuții au băut întreg conținutul.

”Copiii au fost găsiți rapid postingestie. Asta a însemnat faptul că s-au făcut spălături gastrice rapid. Astfel, sperăm că substanțele nu au avut timp de metabolizare”, a precizat medicul Georgiana Lazăr, din cadrul UPU-SMURD, pentru MonitorulBt.

ADVERTISEMENT

Medici din Botoșani au diagnosticat copiii cu intoxicație cu paracetamol și au solicitat transferul copiilor la București, la Spitalul Clinic de Urgență pentru Copii “Grigore Alexandrescu”.

S-a luat această decizie din cauza faptului ca acțiunea paracetamolului în organism poate fi destul de rapidă, iar medicii nu știau nici cantitatea exactă ingerată de fiecare copil. Astfel, a fost solicitat transferul pe calea aerului, cu un avion SMURD.

ADVERTISEMENT

Care este starea copiilor

Potrivit cadrelor medicale din Botoșani, înainte de plecarea spre Capitală, ”cei doi copii au fost monitorizați în permanență și starea lor a fost stabilă”, a precizat medicul Andreea Stărică, din cadrul SJA Botoșani, pentru sursa citată.

Micuții au fost urcați într-un avion Cessna 560 Citation V, aflat în dotarea SMURD și transportați la București. În aproximativ 40 de minute, aparatul de zbor a aterizat pe aeroportul din București, unde micuții au fost așteptați de ambulanțe și transportați la Spitalul ”Grigore Alexandrescu”.

ADVERTISEMENT
Tags: