News

Cei doi copii din Caraș-Severin au fost găsiți. Unde se aflau micuții. Update

Doi copii de 3 și 5 ani au dispărut de acasă, în Caraș Severin. Peste 350 de oameni și un elicopter au pornit în căutarea micuților.
03.06.2021 | 15:22
Cei doi copii din CarasSeverin au fost gasiti Unde se aflau micutii Update
Dezvăluiri în cazul celor doi frați dispăruți miercuri de acasă. De ce au plecat micuții Sursa foto: IPJ Caraș-Severin
ADVERTISEMENT
03-06-2021
12:22

Cei doi frați de 3 și 5 ani au fost găsiți

Micuții au fost văzuți de un șofer pe marginea unui drum. Acesta a sunat la 112, iar polițiștii s-au deplasat imediat la fața locului.

„Copiii au fost găsiţi în urmă cu puţin timp. Au fost preluaţi de poliţişti. Un participant la trafic i-a văzut pe marginea DN 6, în apropiere de Plugova,a sunat la 112 şi imediat au ajuns colegii la faţa locului şi i-au preluat. La o distanţă de 8 km de locul dispariţiei au fost găsiţi,” a transmis IPJ Caraș-Severin

O operațiune amplă de căutare se desfășoară în satul Globurău, din comuna Mehadia. Joi, 3 mai, în jurul 00:00, oamenii legii au fost anunțați că doi frați au dispărut de acasă.

Mai mult de 350 de oameni, poliţişti, jandarmi, pompieri, salvamontişti şi pădurari, dar şi localnici care cunosc foarte împreurimile s-au mibilizat pentru căutarea celor doi. Un elicopter a sosit și el la fața locului pentru a survola zonele împădurite.

ADVERTISEMENT

Doi frați de 3 și 5 ani, dispăruți în Caraș-Severin. Un elicopter și peste 350 de oameni au pornit în căutarea lor

Polițiștii au fost anunțați la miezul nopții de dispariția celor doi copii. Micuții au plecat de acasă în jurul orei 20:00.

Oamenii legii s-au mobilizat instant și au început căutarea acestora, cu mijloace tehnice, dar și câini de urmă. Li s-au alăturat pompieri, jandarmi, salvamontișți, dar și pădurari și localnici care cunosc foarte bine zona.

ADVERTISEMENT

„Astăzi, 3 iunie, la ora 00:10, poliţişti din cadrul Secţiei 4 Poliţie Rurală Mehadia au fost sesizaţi despre faptul că în cursul serii, în jurul orei 20,00, Frăţilă Florin Gheorghe, de 5 ani, şi Frăţilă Maria Magdalena, de 3 ani, au plecat de la domiciliu şi nu au mai revenit până în prezent.

Imediat după sesizare, la faţa locului au fost direcţionaţi peste 50 de poliţişti, cu mijloacele tehnice din dotare şi câini de serviciu, jandarmi, pompieri, o echipă salvamont, pădurari şi localnici, care au demarat activităţile de căutare în localitatea Globurău, în localităţile învecinate, în împrejurimi şi în pădurile din zonă,” au transmis reprezentanţii IPJ Caraş-Severin, potrivit Agerpres.

ADVERTISEMENT

Pe timpul nopții nu au reușit să-i găsească. La ora 05:00, joi dimineață, au fost suplimentat numărul forțelor de intervenție și a fost chemat și un elicopter.

Operațiune amplă de căutare

Elicopterul IGAV survolează întreaga zonă împădurită din apropierea localității de unde au dispărut cei mici. „Se depun toate eforturile instituţionale pentru ca cei doi minori să fie găsiţi cât mai repede şi aduşi în siguranţă,” au asigurat oamenii legii.

ADVERTISEMENT

„În acest moment, peste 250 de forţe, suplimentar faţă de cele angrenate pe timpul nopţii, dintre care aproximativ 100 de poliţişti din structura aparatului judeţean al Inspectoratului, poliţiilor municipale Reşiţa şi Caransebeş şi Poliţiei Staţiunii Băile Herculane, împreună cu 20 de jandarmi, inclusiv jandarmi montani de la Inspectoratul Judeţean de Jandarmi Caraş-Severin, 41 de pompieri militari din cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Semenic, opt specialişti Salvamont, voluntari, pădurari şi localnici care cunosc foarte bine zona, împărţiţi în echipe, au împânzit întreaga zonă de căutare”, au mai transmis reprezentanții IPJ Caraș-Severin, potrivit sursei citate mai sus.

Se va suplimenta și numărul câinilor de urmă folosiți în căutarea celor doi copii. Un al treilea animal urmează să sosească de la Serviciul Salvamont Caraş-Severin.

Oamenii legii au explicat că operațiunea de căutare se desfăşoară cu dificultate din cauza condiţiilor existente la faţa locului: arie împădurită extinsă şi zonă accidentată.

ADVERTISEMENT