Ligi Inferioare

Doi fraţi greci, rivali în Liga 2 din România! Vor să reuşească promovarea împreună

Markos şi Georgios Gakos, ambii portari, primul la ASU Politehnica Timişoara, celălalt la Luceafărul, speră să ajungă să evolueze împreună în prima ligă....
30.09.2017 | 12:59
Doi frati greci rivali in Liga 2 din Romania Vor sa reuseasca promovarea impreuna

Markos şi Georgios Gakos, ambii portari, primul la ASU Politehnica Timişoara, celălalt la Luceafărul, speră să ajungă să evolueze împreună în prima ligă.

Moda jucătorilor străini a ”prins” şi la Liga 2. Doi fraţi greci de 20, respectiv 18 ani, au dat fotbalul de la Salonic pe cel din ţara noastră. Markos Gakos şi-a câştigat locul de titular în poarta celor de la ASU Politehnica Timişoara, în timp ce Georgios, mezinul familiei, este legitimat la Luceafărul Oradea. Click pe meci în aplicaţia de mai jos pentru detaliile complete: echipe de start, comentariul live, statistici, clasament în timp real! Click pe MECIURILE ZILEI pentru a vedea toate jocurile de azi.

Povestea fraţilor eleni este relativ simplă. După ani petrecuţi în Grecia, mama lor, româncă, a dorit să revină în ţară, şi-a luat copiii şi au venit toţi la Bucureşti.

“Am făcut liceul Eliade, dar, cum am luat BAC-ul, ne-am mutat la Timişoara”, spune portarul de la ASU, apoi continuă: “Nu ştiam limba, am învăţat în şase luni lucrurile uzuale, puteam sa mă descurc la un supermaket, să cer produse, ştiam să salut…”. Fotbal au făcut de mici fraţii Gakos, la Salonic, dar au început ca şi fundaşi centrali, pentru ca apoi, în timp, să ajungă în poartă.

“Am vorbit cu nişte prieteni de familie, ei m-au pus în legătură cu antreorul de la ASU, am dat probe, am trecut şi am rămas aici. Fratele meu a jucat la Ripensia…”, detaliază Gakos senior.

Drumurile li s-au despărţit în această vară, când Georgios a făcut şi el pasul de la liga a treia, la a doua şi a semnat cu Luceafărul Oradea. A plecat din Timişoara, dar legătura lor este la fel de puternică.

Markos Gekos:Peste cinci ani voi fi noul Neuer”

“Acum sunt mai scăzute ca intensitate rivalităţile. Nu mai suntem aşa în război de când el a plecat de la Ripensia. Atunci eram în aceeaţi casă, ne tachinam mereu, vorbeam de goluri, îi spuneam că o să ia nu ştiu câte, el îmi răspundea… Acum lucrurile sunt puţin diferite. Avem o legătură puternică, suntem foarte legaţi, amândoi portari, avem aceeaşi înălţime, aceleaşi calităţi. Ne ajutăm, ne corectăm, avem discuţii în permanenţă despre fotbal“, explică Markos.

Puştiul de 20 de ani s-a impus la ASU Politehnica Timişoara, unde apără meci de meci. Markos şi-a setat un obiectiv îndrăzneţ şi promite că peste câţiva ani va fi unul dintre cei mai tari golkeaperi din Europa.

”Îmi plac mulţi portari: Niţă, Tătăruşanu, Pantilimon, Buffon, Casillas şi, cel mai mult, Neuer. Mi se pare că mă asemăn mult cu el şi, peste cinci ani, m-aş vedea următorul Neuer”, spune cu umor grecul.

Bogdan Andone îl are ca model pe “Regele” Hagi

Campion al României, cu Rapid, şi al Ciprului, cu Apollon Limassol, Bogdan Andone a venit în vară la ASU Politehnica Timişoara. Tehnicianul de 42 de ani are ambiţii mari cu bănăţenii, pe care speră să-i ducă în prima ligă.

“Am rămas impresionat de proiectul fanilor şi sper ca într-un timp cât mai scurt posibil, un an sau poate doi, să jucăm în Liga 1. Acum avem obiectiv să formăm o echipă competitivă, locul 1-10, dar ne dorim mai mult. Ar fi incredibil să obţinem promovarea în acest sezon, mai ales că avem 11 jucători noi. E nevoie de timp, să ne cunoaştem, am schimbat sistemul de joc, e mult de muncă, dar încercăm să ne punem la punct zi de zi, să progresăm”, a spus Andone.

Antrenorul îi are ca model pe „Regele” Gică Hagi şi vrea ca echipa sa să joace un fotbal spectaculos: “Mi-a plăcut tot timpul şi l-am admirat pe Hagi. El foloseşte un sistem 4-3-3 adus de la Barcelona, unde a jucat. Ceea ce a construit la Viitorul e extraordinar. Asta încerc să implementez aici. Un stil de joc ofensiv şi agresiv”.