ADVERTISEMENT
News

Doi gardieni ai unui penitenciar suedez, luaţi ostatici de către deţinuţi. Incredibil ce au cerut răpitorii în schimbul eliberării

Doi deținuți dintr-o închisoare suedeză au sechestrat doi gardieni, cerând un elicopter și 20 de cutii cu pizza în schimbul eliberării acestora
Autor: Luca Dinulescu | 22.07.2021 | 18:49
Doi gardieni ai unui penitenciar suedez, luaţi ostatici de către deţinuţi. Incredibil ce au cerut răpitorii în schimbul eliberării
Doi gardieni ai unui penitenciar suedez, luați ostatici de către deţinuţi. Incredibil ce au cerut răpitorii în schimbul eliberării Sursa: Hepta

Doi gardieni ai unui penitenciar suedez au fost luați ostatici săptămâna aceasta, răpitorii acestora solicitând, pentru a-i elibera, un elicopter și… 20 de cutii cu pizza.

ADVERTISEMENT

Revendicările nu s-au încheiat, însă, exact cum și-ar fi dorit cei doi deținuți, ei primind, la finalul a 9 ore de negocieri, pizza cerută, dar nu și elicopterul.

Potrivit relatărilor unui oficial al închisorii, cei doi deținuți ispășeau detenția la penitenciarul Hallby, aflat în apropierea orașului Eskilstuna, după cum relatează publicația Le Figaro.

ADVERTISEMENT

În ciuda bravurii celor doi potențiali fugari, însă, forțele de ordine au intervenit în cel mai scurt timp, aducând în același timp un mediator care să negocieze cu răpitorii.

Pizza a fost livrată răpitorilor care își căutau libertatea, dar nimeni nu a plătit-o

Evenimentul a fost relatat de presa locală, care a menționat explicit doleanțele celor doi, mai precis 20 de cutii de pizza cu carne pentru kebab, dar și elicopterul care ar fi trebuit să le asigure libertatea.

ADVERTISEMENT

Mâncarea a fost primită, în cele din urmă, fapt confirmat și de purtătorul de cuvânt al penitenciarului, Stina Lynes. Confirmarea a venit de altfel și din partea pizzeriei care a asigurat neobișnuita comandă, care a specificat însă și faptul că nu a fost plătită pentru aceasta, dar și că, în urma evenimentului, a rămas fără stocuri de carne.

Este de asemenea important de specificat faptul că cei doi deținuți ispășeau pedepse lungi pentru crimă, situația lor nefăcând, evident, altceva decât să se complice în acest moment.

ADVERTISEMENT

Răpirile înscenate, modalități de face bani, dar și de a scăpa de muncă

Răpirile nu sunt un eveniment comun în penitenciare, de regulă deținuții încercând evadarea directă. Cât privește răpirile înscenate, FANATIK a relatat chiar luna trecută cazul unei femei din Gorj care și-a înscenat răpirea pentru a putea revendica o răscumpărare de 5000 de lei chiar de la soțul ei.   

De asemenea, cotidianul New York Times relata la începutul acestui an cazul unui bărbat care și-a înscenat propria răpire, fabricând în acest sens și o poveste fabuloasă despre o comoară, doar pentru… a scăpa de muncă!

ADVERTISEMENT

Cele mai problematice sunt însă răpirile veridice, cauzate de regulă din răzbunare. Acesta a fost de altfel și cazul unui buzoian în vârstă de 25 de ani care și-a răpit propriul copil ca urmare a despărțirii de mama acestuia.

De asemenea, nici vedetele nu par a fi scutite de tentativele de răpire, în sensul orchestrării acestora. Mărturie în acest sens stă povestea fotbalistului Karim Benzema, acuzat de tentativă de răpire a fostului său impresar.    

ADVERTISEMENT
CITEȘTE mai multe articole interesante din categoriile NEWS, SPORT sau LIFE
ADVERTISEMENT
A apărut noua revistă Taifasuri
  • Câștigă ACUM o Dacia Logan, 2.000 de euro și multe alte premii!
  • Nr. 842. 32 pagini. Doar 5 lei!