Sport

Doi internaționali români, aproape de un transfer la o forță din Grecia: ”După 20 iulie vom ști mai multe”

Marile echipe ale Europei și-au început pregătirile pentru noul sezon și caută să-și întărească loturile, astfel că doi internaționali români sunt pe lista de transferuri a unei echipe importante din Grecia.
15.07.2022 | 17:25
Doi internationali romani aproape de un transfer la o forta din Grecia Dupa 20 iulie vom sti mai multe
Marile echipe ale Europei și-au început pregătirile pentru noul sezon și caută să-și întărească loturile, astfel că doi internaționali români sunt pe lista de transferuri a unei echipe importante din Grecia. Sursă foto: Razvan Pasarica/SPORT PICTURES
ADVERTISEMENT

Este vorba de Olimpiu Moruțan și Dennis Man, jucători care nu au impresionat în ultima stagiune la Galatasaray Istanbul și, respectiv Parma.

O echipă de top din Grecia vrea transferul celor doi internaționali români

Presa din Grecia a scris că cei doi internaționali români sunt pe lista de transferuri a lui AEK Atena, formație care își dorește revenirea în topul campionatului din Grecia, după un sezon modest încheiat pe locul 5 care a lăsat-o în afara cupelor europene.

ADVERTISEMENT

Giovanni Becali, impresarul lui Dennis Man și Olimpiu Moruțan, nu a negat informația, dar nici nu a dorit să ofere mai multe amănunte. ”Deocamdată, nu se ştie. După data de 20 iulie vom şti mai multe”, a declarat agentul, pentru orangesport.ro.

După o primă parte de sezon mai complicată, Dennis Man a devenit jucător de bază la Parma pe finalul ultimului sezon din Serie B. Totuși, ”cruciații” au terminat abia pe locul 12 și au fost departe de promovarea în primul eșalon.

ADVERTISEMENT

Recent, Victor Becali a dezvăluit că internaționalul român a avut o ofertă din Turcia. Man nu se grăbește însă să plece de la Parma, având în vedere că are un salariu care i-ar face invidioși pe mulți dintre jucătorii care evoluează în primul eșalon din Italia.

Sivasspor a anunțat împrumutul lui Moruțan

Galatasaray Istanbul a schimbat antrenorul după un sezon dezastruos, iar noul principal al ”roș-galbenilor”, Okan Buruk, a transmis că vrea să-l vadă la pregătire și în amicale pe Olimpiu Moruțan înainte de a-i decide viitorul.

ADVERTISEMENT

Până la o hotărâre finală, Galatasaray continuă să primească oferte de transfer pentru internaționalul român. După Ankaragucu și FC Copenhaga, antrenorul formației Sivasspor și-a manifestat interesul pentru Moruțan și chiar a anunțat achiziționarea acestuia.

”L-am cerut pe Moruțan, va fi anunțat în câteva zile ca împrumut la Sivasspor”, a declarat Riza Calimbay. Sivasspor a încheiat sezonul trecut pe locul 10, dar țintește un loc de cupe europene în noua stagiune.

ADVERTISEMENT

Impresarul Giovanni Becali a dezvăluit în urmă cu două săptămâni că o decizie în privința lui Moruțan, dar și a coechipierului său Alexandru Cicâldău, se va lua în a doua a parte a lunii iulie.

ADVERTISEMENT