News

Doi jandarmi s-au împușcat din greșeală, lângă București. Cum s-a petrecut incidentul

Incident grav lângă București, acolo unde doi jandarmi s-au împușcat din greșeală. Cum s-a produs incidentul care se putea solda cu o tragedie.
23.03.2023 | 09:47
Doi jandarmi sau impuscat din greseala langa Bucuresti Cum sa petrecut incidentul
Doi jandarmi s-au împușcat din greșeală în timpul unei misiuni. Răni la mâini și abdomen. Sursa foto: hepta.ro
ADVERTISEMENT

Doi jandarmi s-au împușcat din greșeală. Incidentul, care a avut loc în apropiere de București, a fost consemnat în noaptea de miercuri spre joi. Oamenii legii se aflau în timpul serviciului.

Doi jandarmi s-au împușcat din greșeală în timpul unei misiuni. Răni la mâini și abdomen

Jandarmii implicați în acest nefericit eveniment se aflau în localitatea Pantelimon, județul Ilfov. Participau aici la o misiune de prindere a persoanelor care furau fier vechi din zonă.

ADVERTISEMENT

Într-un comunicat emis după producerea acestui incident, Jandarmeria Română explică modul în care a avut loc auto-împușcarea celor doi angajați. Totul s-a întâmplat în timpul misiunii amintite.

Confirmăm producerea acestui incident în care au fost implicați doi jandarmi din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Județean Ilfov. Incidentul s-a produs noaptea trecută, în localitatea Pantelimon din județul Ilfov”, informează instituția, citată de Antena 3.

ADVERTISEMENT

Aflați pe raza județului Ilfov, jandarmii au observat un autovehicul suspect. La bordul său se aflau mai multe persoane care furau fier. Pentru a-i opri, unul dintre jandarmi a coborât din vehiculul de serviciu și a tras mai multe focuri de armă, în plan vertical.

După această primă intervenție, subofițerul a revenit în autospecială. A urmat apoi producerea evenimentului nedorit. În momentul în care jandarmul a vrut să asigure armamentul, acesta s-a descărcat.

ADVERTISEMENT

Posesorul armei s-a rănit la mână, iar glonțul a ricoșat în abdomenul unui alt jandarm din mașină. Cei doi jandarmi au fost preluați de o ambulanță, conștienți, și transportați la spital. Din fericire, leziunile provocate de împușcare nu le pun viața în pericol. La fața locului s-au deplasat, în scurt timp, mai mulți polițiști și jandarmi.

Jandarmeria Română a dispus verificări de urgență în urma incidentului

După acest eveniment din Ilfov, la nivelul Inspectoratului General al Jandarmeriei Române au fost dispuse, de urgență, verificări interne. Acest caz a fost preluat de Parchetul Militar București.

ADVERTISEMENT

”Circumstanțele în care s-a produs evenimentul urmează să fie elucidate de către instituțiile abilitate. La nivelul Inspectoratului General al Jandarmeriei Române au fost dispuse, de urgență, verificări interne cu privire la cele întâmplate, urmând ca rezultatele să fie puse la dispoziția organelor abilitate”, au transmis reprezentanții Jandarmeriei Române.

ADVERTISEMENT