Sport

Doi jucători scoși țapi ispășitori după FC Voluntari – FCSB 2-2, rezultat care poate compromite șansele la titlu: „Este inacceptabil ce fac ei”

După FC Voluntari - FCSB 2-2, din etapa a 9-a a play-off-ului Casa Pariurilor Liga 1, mai mulți oameni de fotbal au arătat cu degetul spre apărarea vicecampioanei României.
15.05.2022 | 11:22
Doi jucatori scosi tapi ispasitori dupa FC Voluntari  FCSB 22 rezultat care poate compromite sansele la titlu Este inacceptabil ce fac ei
Încă un fotbalist de la FCSB care a rupt contractul cu Anamaria Prodan a fost acționat în instanță de impresară. © FOTO:Razvan Pasarica/SPORT PICTURES
ADVERTISEMENT

FCSB a arătat cu degetul către arbitrul asistent Valentin Avram, care nu l-a semnalizat în ofsaid pe Cristi Costin, la golul care a stabilit rezultatul final al meciului cu FC Voluntari, 2-2. Totuși, oamenii de fotbal din România i-au pus la zid și pe cei doi stoperi, Iulian Cristea și Andrei Miron.

Stoperii lui FCSB, puși la zid după remiza cu FC Voluntari: „Toată linia de apărare e ‘întinsă’”

În urma rezultatului de pe Național Arena, CFR Cluj poate ieși campioană pentru al cincilea an la rând, dacă ardelenii se impun în derby-ul cu Universitatea Craiova. În cazul unui succes, echipa lui Dan Petrescu va avea un avans de patru puncte în fruntea clasamentului, cu o etapă rămasă de jucat din Casa Pariurilor Liga 1.

ADVERTISEMENT

„Trebuie să vorbim despre această fază. A avut loc o degajare a portarului, jucătorii aveau timp să vadă mingea. Uitați-vă cât de întinși erau pe tot terenul, ca apărare.

Schimbările lui Petrea arătau că își doresc să închidă jocul, dar ei sunt ‘întinși’. Toată linia de apărare e ‘întinsă’, trebuia să fie un joc mai compact, mai echilibrat. Între Miron și Cristea este o distanță foarte mare”, a declarat Ionuț Rada, la Prima Sport.

ADVERTISEMENT

„Plus fundașii laterali, care trebuiau să fie mult mai strânși, distanțele mult mai mici”, a adăugat George Galamaz, și el fost fundaș cu ștate vechi în Liga 1.

Ilie Dumitrescu și Ioan Andone i-au criticat și ei pe Miron și Cristea

Andrei Miron (27 de ani) evoluează din februarie 2020 la FCSB, atunci când a venit de la FC Botoșani din postura de jucător liber de contract. Pe Iulian Cristea (27 de ani), roș-albaștrii l-au adus cu un an mai devreme, de la Gaz Metan Mediaș, în schimbul sumei de 150 de mii de euro.

ADVERTISEMENT

„A fost o fază, o minge lungă, Olawale pe deviere pentru Costin, care pleacă foarte bine. E o fază simplă. Și Cristea a greșit, pentru că a pierdut duelul aerian, apoi Costin a plecat foarte bine de lângă Miron. Normal că și Miron a greșit.

După manual, nu ai voie să primești un astfel de gol. Miron și Ovidiu Popescu trebuie să facă acel triunghi. Se formează, dar puțin mai greu, după cum vedeți. Golul putea fi evitat”, a declarat Ilie Dumitrescu, la Digi Sport.

ADVERTISEMENT

„Steaua a dominat clar. A avut foarte multe ocazii de gol. Voluntari a jucat așa cum a făcut-o tot anul. A jucat 3 fundași centrali și a avut densitate, astfel că Steaua a fost nevoită să ducă mingea în margine. După joc, Steaua trebuia să câștige clar. Dar nu a mai avut norocul din alte meciuri.

FC Voluntari a avut mult noroc, a dat goluri în minutele 44 și 88. Nu știu dacă e un rezultat meritat. Dar și-a apărat onoarea. Nu a lăsat loc de suspiciuni, a jucat cu titularii. Fotbalul te pedepsește când nu ai doi fundași centrali buni. Și FCSB nu a avut nici vârf central”. a fost și concluzia lui Ioan Andone.


  • (P) Cota BETANO pentru Câștigător Liga 1: 1,07 este cota pentru „CFR Cluj campioană”. Vezi aici toate cotele!

ADVERTISEMENT