News

Doi medici chinezi au suferit schimbări dramatice de înfățișare după infectarea cu coronvirus. Ce s-a întâmplat cu pielea lor

21.04.2020 | 12:56
Doi medici chinezi au suferit schimbari dramatice de infatisare dupa infectarea cu coronvirus Ce sa intamplat cu pielea lor
ADVERTISEMENT

Doi medici chinezi care au fost vindecați de o formă gravă de coronavirus au avut parte de schimbări majore de înfățișare.

Doi medici chinezi vindecați de coronavirus, schimbări majore de înfățișare

Conform publicației Metro, medicii chinezi s-au infectat cu coronavirus în luna ianuarie pe când tratau pacienți la Spitalul Central din Wuhan, iar acum au suferit schimbări incredibile de înfățișare.

ADVERTISEMENT

Doctorii Yi Fan și Hu Weifeng, ambii în vârstă de 42 de ani, au supraviețuit miraculos infectării cu coronavirus, însă la finalul tratamentului la care au fost supuși s-au trezit că pielea lor a devenit aproape neagră.

Presa chineză notează că schimbarea culorii pielii celor doi medici este pusă pe seama unui dezechilibru hormonal, care a avut loc pe măsură ce tratamentul le era aplicat.

ADVERTISEMENT

Medicii au fost salvați cu ajutorul unei terapii revoluționare

Doctorul Li Shusheng, care îi tratează pe ambii pacienți, a declarat că pielea celor doi medici s-a întunecat din cauza unui tip de medicament care li s-a administrat în primele etape ale tratamentului.

El a adăugat că unul dintre efectele secundare ale medicamentului este întunecarea culorii pielii, dar a precizat că este de așteptat ca aceasta să revină la normal odată ce toate organele vor începe să funcționeze normal.

ADVERTISEMENT

Medicul cardiolog Yi Fan a reușit să învingă COVID-19, după ce doctorii l-au pus timp de 39 de zile la un aparat de susținere a vieții numit ECMO. Aceasta este o procedură drastică care înlocuiește funcția inimii și a plămânilor prin pomparea oxigenului în sânge.

La doctorul urolog Hu Weifeng situația a fost și mai drastică. ”A urmat terapie ECMO în perioada 7 februarie – 22 martie, dar nu a putut să vorbească până la 11 aprilie. El rămâne în terapie intensivă”, a menționat medicul Li Shusheng.

ADVERTISEMENT

Organizația Mondială a Sănătății a anunțat că în acest moment nu este posibilă determinarea cu precizie a noului coronavrius. ”Până acum, nu pot fi trase niciun fel de concluzii”, a declarat Takeshi Kasai, director regional al OMS pentru Pacificul de Vest

ADVERTISEMENT