News

Doi militari au murit după ce un elicopter s-a prăbușit în Croația! Ministrul Apărării a demisionat din funcție

08.05.2020 | 08:40
Doi militari au murit dupa ce un elicopter sa prabusit in Croatia Ministrul Apararii a demisionat din functie
ADVERTISEMENT

Tragedie fără margini în Croația, după ce un elicopter s-a prăbușit în timpul zborului de antrenament desfășurat joi după-amiază în Croația, în vecinătatea localitătii Donje Biljane, în apropiere de litoralul Marii Adriatice și de orașul Zadar. În urma impactului puternic, cei doi piloți care se aflau la bordul aeronavei de tip Zlin, de fabricație cehă, au decedat pe loc.

Ministrul croat al Apărării și-a anunțat demisia în urma accidentului produs joi după-amiază

Era un zbor de antrenament obișnuit“, a informat Ministerul Apărării, într-un comunicat transmis la scurt timp după accident, fără să ofere detalii în ceea ce privește cauzele acestuia. Marcat de nefericitul eveniment, ministrul Damir Krsticevic și-a anunțat ulterior demisia.

ADVERTISEMENT

Este o pierdere uriașă pentru armata croată. Demisionez”, a declarat oficialul în cadrul unei conferințe de presă, adăugând că o anchetă va trebui să facă lumină în acest caz. În cursul zilei de vineri, ministrul demisionar se va întâlni cu premierul Andrej Plenkovic, după ce joi i-a adus la cunoștință decizia de a renunța la funcție.

Este al doilea accident mortal de care aviația militară are parte în acest an. În ianuarie, tot în cursul unui antrenament, doi militari au murit în urma prăbușirii în Marea Adriatică a elicopterului la bordul căruia se aflau. Nici de cauzele tragediei în care a fost implicat aparatul de fabricație americană OH-58D Kiowa Warrior produs de Bell Helicopter, sunt în continuare învăluite în mister.

ADVERTISEMENT
Tags: