News

Doi militari români au fost răniți în Afganistan. Care este starea lor

22.10.2020 | 09:06
Doi militari romani au fost raniti in Afganistan Care este starea lor
Doi militari români au fost răniți în Afganistan. Care este starea lor. Sursa foto: hepta.ro
ADVERTISEMENT

Doi militari români care fac parte din cadrul Batalionului 191 Protecția Forței ”Golden Lions” au fost răniți miercuri, 21 octombrie, în Afganistan.

Incidentul a avut loc în jurul orei 19:32, ora României, în timpul unei misiuni de patrulare în zona de responsabilitate și a venit în urma unui atac cu dispozitiv exploziv improvizat.

ADVERTISEMENT

În acest moment, conform datelor furnizate de Ministerul Apărării Naționale (MApN), cei doi se află în stare stabilă şi beneficiază de tratament medical de specialitate la Spitalul Militar ROL-2 din Baza Aeriană Kandahar.

Doi militari români din Afganistan, răniți în urma unui atac

Vești proaste oferite de Armata Română dinspre Afganistan. Doi militari români aflați în timpul unei misiuni de patrulare au fost răniți în Kandahar.

ADVERTISEMENT

Aceștia se deplasau cu un convoi de autovehicule MRAP, moment în care un dispozitiv exploziv s-a declanșat la trecerea ultimului vehicul din coloană.

În urma exploziei, au fost răniți un sergent și un caporal clasa a II-a. Aceştia fac parte din Batalionul 191 Protecția Forței ”Golden Lions”. Cei doi se află în stare stabilă şi beneficiază de tratament medical de specialitate la Spitalul Militar ROL-2 din Baza Aeriană Kandahar.

ADVERTISEMENT

Comunicatul MApN privind starea militarilor români

Ministerul Apărării Naționale a emis un comunicat în care anunță ce se întâmplă cu militarii români răniți. În ceea ce-i privește pe ceilalți membri ai echipajului, aceștia sunt evaluați medical.

“Militarii din patrulă au aplicat procedurile standard prevăzute de regulile de angajare, asigurând zona și acționând de urgență pentru acordarea primului ajutor militarilor răniți și evacuarea întregului echipaj al vehiculului afectat de explozie către Spitalul Militar ROL-2 din Baza Aeriană Kandahar, unde cei doi militari răniți, aflați în stare stabilă, beneficiază de tratament medical de specialitate.

ADVERTISEMENT

Ceilalți trei membri ai echipajului sunt evaluați medical, conform cerințelor standard aplicabile în aceste situații.

Ministrul apărării naționale, Nicolae-Ionel Ciucă, și șeful Statului Major al Apărării, generalul-locotenent Daniel Petrescu, sunt în legătură permanentă cu comanda Batalionului 191 Protecția Forței și urmăresc evoluția stării de sănătate a militarilor răniți.

Militarii arădeni au fost dislocați în teatrul de operații din Afganistan în luna august, pentru o misiune de șase luni”, informează MApN.

ADVERTISEMENT