News

Doi morți și mai mulți răniți în Italia. O tornadă puternică a lovit sudul țării: ”Au fost scene apocaliptice”. Video

O tornadă puternică a lovit sudul Italiei, vineri. Vremea extremă a lăsat în urmă doi morți și mai mulți răniți. Martorii spun că au asistat la ”scene apocaliptice”.
11.09.2021 | 13:47
Doi morti si mai multi raniti in Italia O tornada puternica a lovit sudul tarii Au fost scene apocaliptice Video
ADVERTISEMENT

Două persoane au fost ucise și nouă rănite după ce o tornadă a lovit insula italiană Pantelleria din Mediterana. Vântul violent a smuls acoperișurile și a răsturnat mai multe mașini, locuitorii descriind scena meteo ca fiind una ”apocaliptică”.

Autoritățile anunță că patru dintre cei nouă răniți sunt în stare gravă. Un elicopter medical de pe insula Lampedusa din apropiere nu a putut în primă fază să ajungă pe insulă pentru a oferi asistență din cauza vremii nefavorabile.

ADVERTISEMENT

O tornadă puternică a lovit sudul Italiei. Doi morți și mai mulți răniți

Tornada a lovit insula mediteraneană Pantelleria, situată la 100 km sud-vest de Sicilia – de-a lungul coastei Campobello – vineri, în jurul orei 19.00.

Vârtejul a ajuns rapid aproape de țărm și a înaintat în zonele locuite, unde a făcut ravagii. Potrivit site-ului WantedinRome, 10 mașini au fost pur și simplu luate pe sus.

ADVERTISEMENT

Două dintre persoanele care se aflau în autoturisme au murit pe loc, după ce au fost aruncate, una pe șosea, cealaltă pe un zid.

Din datele oferite de agenția de protecție civilă din Italia aflăm că unul dintre cei doi morți este un pompier de 47 de ani care se afla la volanul mașinii sale când a fost prins de vijelia puternică. A doua victimă este un pensionar în vârstă de 87 de ani.

ADVERTISEMENT

Potrivit martorilor, tornada a distrus în totalitate un drum de coastă în câteva secunde. ”Când am ajuns la fața locului, mașinile au fost răsturnate și șoferii, din păcate, erau deja morți. Nu era nimic de făcut. Un cadavru a fost aruncat pe un perete de vânt, celălalt era pe pământ”, a declarat un localnic presei locale.

Medic prezent în zonă: ”Au fost scene apocaliptice”

Mass-media italiană a publicat fotografii cu mașini răsturnate cu capul în jos, în scene descrise ca ”apocaliptice” de un lucrător de pe salvare.

ADVERTISEMENT

”Au fost cu adevărat scene apocaliptice”, a declarat un paramedic din zonă pentru La Repubblica.

”În acest moment există două decese confirmate, dar căutările continuă pentru a ne asigura că nu sunt alte victime. Tornada a venit de la mare și în câteva secunde a rupt case și mașini care călătoreau de-a lungul drumului de coastă”, spun echipele de intervenție.

Șocate sunt și autoritățile locale. ”Încercăm încă să ne dăm seama ce s-a întâmplat”, a spus Vincenzo Campo, primarul din Pantelleria.

Un localnic a declarat pentru Sky că a auzit o bubuitură puternică, însoțită de ploi abundente și intense, urmate de un ”vânt atât de puternic din cauza căruia nu am putut ieși din casă”.

Serviciile de urgență au așteptat mai multe ore amliorarea condițiilor meteorologice înainte de a transporta răniții la spitale din Palermo cu elicopterul.

Primarul insulei Vincenzo Campo a proclamat sâmbătă o zi de doliu.

ADVERTISEMENT
Tags: