News

Doi muncitori de la o fabrică au văzut moartea cu ochii. Cum au fost aproape de înec în ciocolată

Doi muncitori au fost aproape de moarte după ce au căzut în cuva cu ciocolată de la o fabrică Mars din SUA, incidentul fiind considerat ”grav”.
13.02.2023 | 10:55
Doi muncitori de la o fabrica au vazut moartea cu ochii Cum au fost aproape de inec in ciocolata
Cuvă cu ciocolată într-o fabrică Mars. Foto: Kanal D
ADVERTISEMENT

Peste 20 de oameni le-au sărit în ajutor colegilor, după ce bărbații au căzut într-o cuvă cu ciocolată în urma unui accident bizar de muncă. Fabrica Mars Wringley din Pennsylvania a fost amendată de autorități pentru nerespectarea regulilor din domeniul siguranței la locul de muncă.

Doi oameni au fost aproape să moară la o fabrică Mars

Unul dintre muncitori a ajuns în stare gravă la spital, fiind transportat cu elicopterul, potrivit BBC. Mai mult, fabrica din orașul Elizabethtown a fost amendată cu 14.500 de dolari de către Administraţia pentru Securitate şi Sănătate în Muncă după acest incident.

ADVERTISEMENT

Muncitorii au căzut într-un rezervor folosit pentru a amesteca ingredientele pentru ciocolata Dove, un brand vândut în SUA. În alte țări ciocolata Dove e cunoscută sub numele de Galaxy, menționează sursa citată.

Incidentul a avut loc în iunie 2022, însă informațiile au ajuns doar acum în atenția presei din SUA. Se pare că cei doi muncitori erau doar colaboratori și nu lucrau cu normă întreagă pentru această fabrică, însă rămâne neclar cum s-a produs de fapt incidentul.

ADVERTISEMENT

Cert e că salvatorii au făcut o gaură în partea de jos a rezervorului pentru a-i scoate afară pe bărbați. Incidentul este considerat ”grav” de către autoritățile americane, în condițiile în care oamenii puteau să-și piardă viața înecați cu ciocolată.

Potrivit raportului oficial cei doi muncitori nu primiseră o pregătire adecvată pentru a-și face meseria, astfel că inclusiv un reprezentant al Mars Wrigley a ”salutat” concluziile investigației. Mars a fuzionat cu Wrigney în 2008, după aproape 100 de ani experiență în domeniu. Printre cele mai cunoscute produse ale Mars se numără M&Ms, Snickers sau Twix.

ADVERTISEMENT

Nu doar americanii au astfel de probleme cu incidente la locul de muncă, care uneori se pot dovedi fatale. În urmă cu doar trei zile, în Vâlcea, un bărbat a fost îngropat de nisip după ce o falie dintr-un depozit de nisip s-a desprins din cauza variațiilor de temperatură la balastiera din Budești.

”În cauză se efectuează cercetări în cadrul unui dosar penal, pentru săvârșirea infracțiunilor de ucidere din culpă, nerespectarea măsurilor de securitate și sănătate în muncă și nerespectarea măsurilor de securitate și sănătate în muncă”, a transmis purtătoarea de cuvânt a Poliției Județene Vâlcea, Georgiana Țîrcu.

ADVERTISEMENT

Din păcate, bărbatu în vârstă de 49 de ani a decedat în urma acestui accident. ”Din păcate, a fost declarat decesul, începând cu ora 11:32 de către medicul SAJ, în urma manevrelor de resuscitare fără rezultat, pacientul fiind în asistolie/stop cardio respiratoriu iresuscitabil”, au transmis autoritățile.

ADVERTISEMENT
„Ce a fost ăsta?!” Reacțiile soților Șucu în timpul meciului. Momentul a fost...
„Ce a fost ăsta?!” Reacțiile soților Șucu în timpul meciului. Momentul a fost filmat.„Mamă, dar...”
Momente cum rar se văd, în SuperLigă! A ”spart” banca de rezerve după...
Momente cum rar se văd, în SuperLigă! A ”spart” banca de rezerve după ce a fost schimbat. Ce a făcut antrenorul
„E greu să găsești un bărbat”. Țara care are cea mai scăzută rată...
„E greu să găsești un bărbat”. Țara care are cea mai scăzută rată a natalității. De ce le este frică femeilor să devină mame
Gestul unui american care trăiește în Marea Britanie, atunci când a aflat că...
Gestul unui american care trăiește în Marea Britanie, atunci când a aflat că vorbește cu români. Toată lumea a rămas fără reacție
Cele mai bune trei plaje din lume sunt toate în Europa
Cele mai bune trei plaje din lume sunt toate în Europa
Dublă lovitură pentru şoferii care încalcă legea. Vor primi şi o altă pedeapsă...
Dublă lovitură pentru şoferii care încalcă legea. Vor primi şi o altă pedeapsă pe lângă amendă
Cum a ajuns o prostituată din România să cumpere o biserică din Italia....
Cum a ajuns o prostituată din România să cumpere o biserică din Italia. Toată averea escortei, de 3,4 milioane de euro, a fost confiscată
„Nu am suportat să văd oameni fericiţi”. Declarația șocantă făcută de elevul care...
„Nu am suportat să văd oameni fericiţi”. Declarația șocantă făcută de elevul care a omorât-o pe Melis, în Grădina Botanică
Anamaria Prodan, pregatita sa faca pasul cel mare: "In curand...."
Anamaria Prodan, pregatita sa faca pasul cel mare: "In curand...."
Zanni, „faimosul” de la Survivor, a trecut prin clipe de coșmar:
Zanni, „faimosul” de la Survivor, a trecut prin clipe de coșmar:
Fostul soț al Ancăi Țurcașiu trăiește a doua tinerețe! Cum s-a pozat cu...
Fostul soț al Ancăi Țurcașiu trăiește a doua tinerețe! Cum s-a pozat cu iubita. Un detaliu a atras atenția tuturor
Lia Bugnar, dezvăluirea momentului despre un actor din Clanul: Sunt leşinată după el!
Lia Bugnar, dezvăluirea momentului despre un actor din Clanul: Sunt leşinată după el!
Imagini de groază din închisoarea Poarta Albă, din celula unde 12 britanici sunt...
Imagini de groază din închisoarea Poarta Albă, din celula unde 12 britanici sunt închiși, după ce au fost arestați la un festival din Mamaia
Țara unde se poate trăi decent cu puțin peste 2.000 de lei. Este...
Țara unde se poate trăi decent cu puțin peste 2.000 de lei. Este una dintre cele mai căutate destinații turistice din lume