News

Doi muncitori, prinși sub dărâmături la o carieră de piatră din Suceava. Unul a fost scos. Al doilea a murit. Update

24.07.2020 | 10:23
Doi muncitori prinsi sub daramaturi la o cariera de piatra din Suceava Unul a fost scos Al doilea a murit Update
ADVERTISEMENT

Incident grav la o carieră de piatră din Suceava, după prăbușirea unui perete. Doi muncitori au fost prinși sub dărâmături.

UPDATE, ora 11:06. Conform Digi24, eforturile medicilor de a-l salva pe cel de-al doilea muncitor prins sub dărâmături în cariera de piatră din Suceava au fost în zadar. Acesta a fost declarat mort.

ADVERTISEMENT

UPDATE, ora 10:25. Din păcate, veștile care vin dinspre Suceava nu sunt tocmai bune. Al doilea muncitor se află într-o stare extrem de gravă. Salvatorii au ajuns la el, însă acesta nu mai prezintă semne vitale. Se încearcă acum scoaterea sa de sub pietre.

”În jurul orei 10 s-a creat accesul și la cea de-a doua victimă. Nu prezintă semne vitale. Operațiunea este extrem de grea pentru că oricând se pot produce prăbușiri. În acest moment încă este cu picioarele în pământ. Așteptăm să-l extragem”, a spus a spus Alin Găleată, ISU Suceava, la Digi24.

ADVERTISEMENT

Știrea inițială, 9:38/ Până la această oră, doar unul dintre ei a fost salvat, fiind conștient și cooperant. În ceea ce-l privește pe al doilea, acesta încă se află sub pietre, iar echipele de intervenție fac tot posibilul pentru a-l scoate de sub dărâmături.

Doi muncitori au fost prinși sub dărâmături la o carieră de piatră din Suceava

Un accident grav de muncă s-a petrecut, vineri dimineaţă, în Moldova. Doi muncitori au fost prinși sub dărâmături, după ce un perete de la o carieră de piatră din Fundu Moldovei s-a prăbuşit.

ADVERTISEMENT

Din primele informații oferite de autorități, unul dintre ei a fost scos, fiind conștient și în afara oricărui pericol.

Momentan, salvatorii ajunși la fața carierei demarează acțiunile necesare pentru salvarea și celuilalt cetățean prins sub pietrele masive.

ADVERTISEMENT

Al doilea muncitor, în situație critică

Potrivit purtătorului de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Suceava, Alin Găleată, un perete de la cariera din zona Pârâul Cailor s-a prăbuşit peste două utilaje, care au fost surprinse cu tot cu șoferii vehiculelor.

”În momentul de față suntem la locul evenimentului cu mai multe utilaje. Șoferul extras este constient și cooperant. Privind starea celuilalt, deocamdată nu avem date despre acest aspect pentru că este complet acoperit de pietre. Încercăm să facem totul pentru a-l extrage.

Este vorba despre roci mari de piatră. Trebuie delicatețe maximă. Avem mai multe utilaje de salvare, printre care și o ambulanță SMURD”, a spus Alin Găleată, ISU Suceava, la Digi24.

ADVERTISEMENT