News

Elicopter israelian, prăbușit în mare. Doi oameni au murit în accident

Doi oameni au murit după ce un elicopter s-a prăbușit în largul coastei Israelului. Un al treilea membru al echipajului a fost rănit grav în această tragedie.
04.01.2022 | 08:47
Elicopter israelian prabusit in mare Doi oameni au murit in accident
ADVERTISEMENT

Doi oameni au murit și un al treilea a fost rănit, după ce un elicopter militar s-a prăbușit în largul coastei Israelului.

Elicopterul efectua un zbor de antrenament și s-a prăbușit luni seara, în apropiere de orașul Haifa aflat în nordul Israelului.

ADVERTISEMENT

Elicopter prăbușit în timpul unui zbor de antrenament

Cei doi piloți au murit pe loc în timp ce un al treilea membru al echipajului, care era, de fapt, observator aerian, a suferit răni grave.

Acesta a fost transportat de urgență la spital, dar nu se cunosc mai multe detalii despre stare sa de sănătate.

ADVERTISEMENT

„Un elicopter israelian s-a prăbușit în largul coastei Haifa, în nordul Israelului. Forțele de salvare aparținând Poliției Israelului, Marinei, Forțelor Aeriene și altele lucrează pentru salvarea celor trei membri ai echipajului”, arată un mesaj postat pe rețelele de socializare.

Conform autorităților din Israel, comandamentul forțelor aeriene a deschis o anchetă în acest caz.

ADVERTISEMENT

Atunci vor fi stabilite detaliile acestei tragedii, dar și dacă este vorba despre o defecțiune tehnică ce a putut duce la acest accident.

Totodată, o altă măsură luată de israelieni a fost să fie întrerupte, cel puțin temporar, zborurile de antrenament, ar și utilizarea elicopterului Panther pentru misiunile maritime.

ADVERTISEMENT

14 oameni au murit după ce un elicopter s-a prăbușit în Azerbaijan

Un alt eveniment similar a avut loc în Azerbaijan, dar de această dată și-au pierdut viața 14 oameni, după ce un elicopter militar s-a prăbușit în timpul unui zbor de antrenament.

Tragedia avut loc la finalul lunii noiembrie, în estul țării. Informația a fost făcută publică de serviciul de grăniceri ai statului.

Totodată, potrivit informațiilor oficiale, aproape toate victimele sunt militari de profesie și singurii supraviețuitori au fost doi oameni care au avut răni grave.

Elicopterul „s-a prăbuşit astăzi în jurul orei 10.40 locale (6.40 GMT) pe aerodromul Garakheibat din regiunea Khizi, în timpul unui zbor de antrenament”, arată un comunicat comun al serviciul de grăniceri şi parchetului general.

În anul 2016, un elicopter Lynx aparținând Coreei de Sud s-a prăbușit în timpul unui exercițiu militar comun efectuat cu Statele Unite.

Atunci, toți cei trei membri aflați la bord au fost dați dispăruți, conform unui comunicat de la acea vreme a Ministerului Apărării din această țară.

Șansele lor de supraviețuire erau minime.

ADVERTISEMENT