News

Doi octogenari au venit la vaccinare în haine de sărbătoare! Ce exemplu au vrut să dea tinerilor

10.04.2021 | 10:03
Doi octogenari au venit la vaccinare in haine de sarbatoare Ce exemplu au vrut sa dea tinerilor
ADVERTISEMENT

Doi octogenari au venit în hainele de sărbătoare ca să se vaccineze! Este povestea adevărată a lui Vasile Pop din Meseșenii de Jos și a Floarei Păușan. Bărbatul, în vârstă de 85 de ani, și-a luat straiele cele mai frumoase și a plecat spre Zalău pentru a se imuniza. Cu el a mers și vecina de-o viață, în vârstă de 82 de ani. 

Amândoi s-au gătit ca pentru o zi mare. Femeia a ajuns la centrul de vaccinare cu o frumoasă ie albă, cu cusături negre. Toată lumea a admirat-o.

ADVERTISEMENT

“Nu am vrut să vin mai repede să mă vaccinez, că am spus să-i las întâi pe cei tineri, dar acum cred că ne-a venit şi nouă rândul să ne vaccinăm, să fim protejaţi de virus.

Au venit în hainele de sărbătoare ca să se vaccineze!

Nu mi-e frică de vaccin, pentru că merg în fiecare am să-mi fac, la doctorul de familie, vaccinul antigripal”, a povestit femeia.

ADVERTISEMENT

„Am văzut doi vârstnici care au privit vaccinarea ca pe o sărbătoare, o cale de trece peste pandemie şi nu ca pe o obligaţie sau o corvoadă, așa cum e privită de unii mai tineri.

Am avut două persoane cu o vârstă înaintată, de 82, respectiv 85 de ani, pacienţi din comuna Meseşenii de Jos, cu o patologie cronică, care chiar dacă sunt în etate au dorit să vină să se vaccineze, pentru a sublinia încă o dată importanţa vaccinării şi siguranţa vaccinului.

ADVERTISEMENT

Sunt nişte pacienţi model, care şi pentru vaccinul anual antigripal vin la vaccinare, la cabinetul medicului de familie. Nu au avut până acum probleme sau efecte secundare, iar faptul că ajuns la această vârstă se datorează şi respectării indicaţiilor medicului de familie”, a afirmat Csakvari Alexandru, medic primar medicină de familie, coordonatorul Centrului de vaccinare nr. 2 – Cercul Militar Zalău.

De remarcat că în Sălaj sunt deschise în prezent 10 fluxuri de vaccinare. Patru dintre ele sunt în Zalău şi câte unul în Şimleu Silvaniei, Cehu Silvaniei, Jibou, Ileanda, Hida şi Crasna.

ADVERTISEMENT

De asemenea, autoritățile spun că vor mai fi deschise alte patru centre și se va mări numărul de doze administrat zilnic în fiecare unitate.

ADVERTISEMENT