News

Doi paznici înjură şi fac gesturi obsecene la adresa unui vizitator la poarta spitalului din Brăila. Poliţia s-a autosesizat. Video

Scene revoltătoare la Brăila, unde doi paznici de spital au fost filmaţi înjurând un vizitator. Pentru vorbele şi gesturile lor, poliţia le-a deschis dosar penal.
09.07.2023 | 16:52
Doi paznici injura si fac gesturi obsecene la adresa unui vizitator la poarta spitalului din Braila Politia sa autosesizat Video
Scandal monstru la poarta Spitalului Judeţean Brăila
ADVERTISEMENT

Scene şocante la poarta Spitalului Judeţean Brăila, unde doi paznici au fost filmaţi înjurând nepotul unei paciente şi făcând gesturi obscene la adresa acestuia. Clipul a ajuns pe net, iar poliţia s-a autosesizat.

Preşedintele CJ Brăila anunţă că paznicii vor fi concediaţi

Scandalul a pornit după ce paznicii i-au cerut bărbatului să se legitimeze, după care aceştia au devenit agresivi când bărbatul le-a cerut să ridice bariera pentru a intra în curtea interioară a spitalului, argumentând că în masină se află o femeie gravidă în luna a opta.

ADVERTISEMENT

Atitudinea paznicilor a stârnit furie inclusiv la nivelul conducerii judeţului. “Niște mârlani! Acei angajați ai firmei de pază nu vor mai lucra la spital. Este inacceptabil și de neconceput așa ceva.

Am transmis clar că nu accept nicio explicație. Indiferent ce s-a întâmplat, nu se vorbește în halul acesta într-un spital”, a declarat Francisk Iulian Chiriac, președintele CJ Brăila, pentru debraila.ro.

ADVERTISEMENT

După apariţia filmuleţului în spaţiul public, inclsuiv poliţia s-a autosesizat în acest caz. “În urma verificărilor efectuate au fost identificați doi bărbați, în vârstă de 38 și 57 de ani, ambii din municipiul Brăila.

A fost întocmit dosar penal în care se continuă cercetările sub aspectul săvârșirii infracțiunii de purtare abuzivă”, se arată într-un comunicat transmis Inspectoratul de Poliţie Judeţană Brăila.

ADVERTISEMENT

Potrivit Codului Penal, “întrebuinţarea de expresii jignitoare faţă de o persoană de către cel aflat în exercitarea atribuţiilor de serviciu se pedepseşte cu închisoare de la o lună la 6 luni sau cu amendă”.

Un uriaş scandal cu paznicii de la spital s-a produs şi în Bucureşti, în urmă cu două luni, când un tânăr de 25 de ani a lovit în față un agent de pază de la Spitalul Clinic de Urgenţă “Sfântul Pantelimon”, iar peste un altul a dat cu mașina. Bărbatul a fost reținut pentru tentativă de omor şi tulburare a ordinii şi liniştii publice.

ADVERTISEMENT

De asemenea, în luna martie, la Spitalul din Câmpina, un paznic a fost filmat în timp ce lovea un vizitator care voia cu orice preţ să ajungă la tatăl său, recent operat, deşi se afla în afara programului de vizită.

ADVERTISEMENT