News

Doi pescari dați dispăruți au fost găsiți morți. Cum s-a petrecut tragedia

17.02.2021 | 15:02
Doi pescari dati disparuti au fost gasiti morti Cum sa petrecut tragedia
ADVERTISEMENT

Final tragic pentru doi pescari căutați de pompierii din Giurgiu și Teleorman, noaptea trecută, după ce au plecat cu barca în largul Dunării și nu s-au mai întors. Din păcate, scafandrii chemați în ajutor i-au găsit astăzi, în jurul orei prânzului, la aproximativ 30 de metri de locul în care se răsturnaseră.

Potrivit unui comunicat transmis de Biroul de Presă al Inspectoratului pentru Situații de Urgență Teleorman, bărbații, în vârstă de 58 și 67 de ani, au fost aduși înapoi la, mal, dar echipajul medical prezent la fața locului nu a mai putut face altceva decât să constate decesul.

ADVERTISEMENT

Cazul rămâne, însă, în atenția autorităților. A fost demarată o anchetă și urmează să se stabilească împrejurările exacte în care s-a produs nefericitul eveniment.

Doi pescari dispăruți în largul Dunării au fost găsiți morți

În jurul orei 12.00, cele două persoane au fost găsite de scafandri, la circa 30 de metri de locul unde s-au răsturnat cu barca, în vegetația din zonă.

ADVERTISEMENT

Acestea au fost aduse la mal, unde personalul SAJ a constat decesul.

Evenimentul a fost anunțat ieri seară (n.r. marți, 16 februarie), în jurul orei 20.17, de un al treilea pescar, care a reușit să se salveze.

La fața locului s-au deplasat ISU GR cu o autospecială și 3 scafandri, ISU TR cu o autospecială și un echipaj de scafandri, un echipaj medical SAJ, un echipaj de la Detașamentul Turnu Măgurele cu o barcă și 3 pompieri și un echipaj de la Detașamentul de Pompieri Zimnicea cu o barcă de salvare.

ADVERTISEMENT

Având în vedere că la lăsarea întunericului nu se puteau efectua scufundări în acea zonă, căutările au fost reluate astăzi de dimineață”, a transmis ISU Teleorman.

Trebuie spus că fluviul Dunărea se află sub avertizare cod galben până vineri, 19 februarie, la ora 12:00. Potrivit hidrologilor, sunt semnalate fenomene de creștere cu depășire a cotelor de atenție.

ADVERTISEMENT
Tags: