ADVERTISEMENT
News

Doi pescari din Arad au crezut că au dat lovitura cu cel mai mare pește din râu. Ce au prins în realitate în undiță

Autor: Flaviu Popa | 16.08.2020 | 15:38
Doi pescari din Arad au crezut că au dat lovitura cu cel mai mare pește din râu. Ce au prins în realitate în undiță
Doi pescari au prins un bărbat în undiță, în Arad. Foto: Pixabay

Doi pescari din Arad au salvat de la înec un bărbat cu handicap locomotor, crezând că au prins în undiță un pește uriaș.

ADVERTISEMENT

Bărbatul căzuse în apă dintr-o barcă și a fost purtat de curenți câțiva kilometri pe râul Mureș.

Pescarii erau convinși că de undiță s-a agățat un pește uriaș, însă au „capturat” un bărbat în toată regula.

ADVERTISEMENT

Doi pescari din Arad au prins în undiță un bărbat cu probleme locomotorii

Bărbatul salvat plecase cu barca în zona Milova, alături de alte două persoane. Barca s-a scufundat la scurt timp după ce a fost lansată pe Mureș, astfel că toți bărbații au fost purtați de curenți.

Pompierii și polițiștii din Arad au fost alertați printr-un apel la 112 în jurul orei 00.30 despre barca scufundată și despre victimele aflate în pericol de înec.

ADVERTISEMENT

„Bărbații căzuți în apă au încercat să se salveze, însă au fost purtați în aval, iar la un moment dat s-au depărtat unul de celălalt din cauza curentului puternic și a întunericului.

Mai bine de câțiva kilometri au fost purtați de ape, iar în zona localității Ususau, bărbatul cu handicap locomotor s-a agățat întâmplător în linia unei undițe de pescuit, lansată de către un cuplu ce se afla la pescuit în acea zonă.

ADVERTISEMENT

Crezând că este o captură uriașă, cei doi pescari au depus eforturi mari să îi aducă la mal. Surpriza a fost pe măsură, în momentul în care și-au dat seama că marea captură este un om. Cei doi l-au scos pe bărbat din apă”, a declarat Dan Monoranu, purtătorul de cuvânt al Jandarmeriei Arad.

Pescarii au sunat la 112 în momentul în care au aflat că în apă mai sunt alți doi bărbați. Din fericire, aceștia au reușit să iasă singuri din apă și au fost găsiți pe mal.

ADVERTISEMENT

Ceilalți doi bărbați au reușit să iasă din apă, unul pe un mal, celălalt pe altul, însă au fost dezorientați și nu au mai putut înainta, fiind blocați din cauza vegetației și a întunericului”, a precizat Monoranu.

Oamenii legii au plecat în căutarea celor pierduți pe malurile râului și i-au găsit două două ore de căutări, în zone greu accesibile.

ADVERTISEMENT

Toți cei patru bărbați au fost predați medicilor de pe ambulanță, însă au fost lăsați să meargă acasă.

CITEȘTE mai multe articole interesante din categoriile NEWS, SPORT sau LIFE
ADVERTISEMENT
A apărut noua revistă Taifasuri
  • Câștigă ACUM o Dacia Logan, 2.000 de euro și multe alte premii!
  • Nr. 841. 32 pagini + CD. Doar 10lei!