News

Doi piloți au adormit la manșa unui Boeing 737 cu puțin timp înainte de aterizare: ”Să sperăm că au fost concediați”

Pasagerii care au zburat luni de la Khartoum la Addis Abeba cu un avion Boeing 737 al companiei Ethiopian Airlines, au aflat recent că au fost la un pas de nenorocire.
19.08.2022 | 15:05
Doi piloti au adormit la mansa unui Boeing 737 cu putin timp inainte de aterizare Sa speram ca au fost concediati
Incident șocant cu doi piloți ai celei mai mari companii aeriene din Africa în prim-plan. Foto: commons.wikimedia.org
ADVERTISEMENT

Cei doi piloți care erau la manșa avionului au fost atât de obosiți încât au ratat aterizarea pe aeroportul din Addis Abeba, capitala Etiopiei. În cele din urmă s-au trezit și au reușit să ajungă la destinație.

Piloți somnoroși la manșă

Conform metro.co.uk, alarma a fost dată când zborul s-a apropiat de aeroportul din Addis Abeba, dar a continuat să zboare la 37.000 de picioare. În prim-plan apare zborul ET343 al companiei Ethiopian Airlines.

ADVERTISEMENT

Piloții care controlau avionul Boeing 737 trebuiau să înceapă coborârea spre aeroportul Bole din Addis Abeba, dar datele radarului de zbor arată că au depășit destinația.

Controlorul de traficul aerian a încercat de mai multe ori să ia legătura cu somnoroșii, dar nu a reușit. În cele din urmă, aceștia s-au trezit când pilotul automat s-a deconectat și a sunat alarma.

ADVERTISEMENT

Radarul arată că ei s-au întors și s-au pregătit pentru a doua încercare de aterizare. Analistul de aviație Alex Macheras a scris pe Twitter: ”Incident extrem de îngrijorător la cea mai mare companie aeriană din Africa – Ethiopian Airlines.

Au trecut de aeroportul pe care erau așteptați

Boeing 737 #ET343 era încă la altitudinea de croazieră de 37.000 de picioare în momentul în care a ajuns la destinație Addis Abeba. De ce nu a început să coboare pentru aterizare? Ambii piloți dormeau. Oboseala pilotului. Nimic nou.”

ADVERTISEMENT

Să sperăm că ambii piloți au fost concediați, iar autoritățile aviatice să înceapă o anchetă privind programul de lucru al echipajului etc. al acestei companii aeriene! Slavă Domnului că nu s-a întâmplat nimic rău”, a scris o altă persoană.

Altfel, amintim că în mai 2022, un avion cu aproape 200 de persoane la bord a fost implicat într-un incident aviatic în India, iar zeci de persoane au fost rănite.

ADVERTISEMENT

La acea vreme, reprezentanții unei companii aeriene din India anunțau că avioanul a intrat într-o furtună chiar când ateriza. Din cauza șocului, mai mulți pasageri s-au lovit la cap.

ADVERTISEMENT
Tags: