News

Doi polițiști au fost înjunghiați la Londra. Primarul orașului, revoltat: ”Un atac îngrozitor”

Doi polițiști au fost înjunghiați la Londra, gestul fiind considerat ”îngrozitor” de către primarul Sadiq Khan. Cei doi ofițeri au ajuns la spital.
16.09.2022 | 11:44
Doi politisti au fost injunghiati la Londra Primarul orasului revoltat Un atac ingrozitor
Înjunghieri în Londra. Doi polițiști au ajuns la spital. Foto: BBC
ADVERTISEMENT

Cei doi ofițeri de poliție au fost transportați la spital după ce au fost înjunghiați în centrul Londrei, transmite Poliția Metropolitană.

Doi polițiști înjunghiați la Londra

Înjunghierea celor doi polițiști a avut loc lângă Leicester Square la ora 6 dimineața, ora locală, și nu este tratată ca fiind un atac terorist. Din fericire, cei doi polițiști sunt în sigurață și rănile cauzate nu le pun viața în pericol.

ADVERTISEMENT

Primarul Londrei, Sadiq Khan, a calificat atacul drept ”cu totul îngrozitor” într-un ”moment extrem de important pentru țara noastră”.

”Acești ofițeri curajoși și-au făcut datoria și au ajutat publicul în acest moment important pentru țara noastră. Gândurile și rugăciunile mele sunt alături de ei, de cei dragi și de colegii de poliție în urma acestui atac rușinos”, a transmis primarul Khan.

ADVERTISEMENT

Un bărbat a fost arestat sub suspiciunea de vătămare corporală gravă. Bărbatul a ajuns, la rândul său, în spital. Se pare că acesta ar fi fost rănit în confruntarea cu polițiștii.

Familiile ofițerilor au fost anunțate de atac, a transmis Scotland Yard. Totodată, conform BBC, Scotland Yard a transmis că ”niciun ofițer nu este într-o stare care să-i pună viața în pericol”.

ADVERTISEMENT

Un paznic din zonă, care a dorit să rămână anonim, susține că întregul incident nu are legătură cu terorismul. Aparent, un hoț a fost prins de polițiști în timp ce jefuia un magazin și i-a înjunghiat pe oamenii legii încercând să fugă.

”Mi s-a spus că un bărbat cu un cuțit a încercat să jefuiască un magazin pe aici. Cineva a chemat poliția și individul i-a înjunghiat când au ajuns”, a explicat martorul.

ADVERTISEMENT

Între timp, în Londra sunt cozi kilometrice, cu mii de oameni, care așteaptă ore întregi pentru a-i prezenta un ultim omagiu Reginei Elisabeta a II-a. Autoritățile au avertizat, încă de acum câteva zile, că în zonă se va aplica o securitate tipică unui aeroport, pentru a nu exista niciun incident.

ADVERTISEMENT
Tags: