News

Doi polițiști concediați din cauza tânărului care le-a furat autospeciala, a condus beat și a dat amenzi în Sibiu

Doi agenți de poliție au fost dați afară din serviciu după incidentul care a avut loc în urmă cu câteva săptămâni, când un tânăr le-a furat o autospecială.
12.11.2022 | 11:12
Doi politisti concediati din cauza tanarului care lea furat autospeciala a condus beat si a dat amenzi in Sibiu
Polițiștii cărora le-a fost furată mașina au rămas fără loc de muncă / Foto: Hepta
ADVERTISEMENT

Incidentul a fost luat în serios de polițiștii sibieni, care au declanșat o cercetare disciplinară în cazul celor doi agenți care aveau autoturismul în grijă. Aceasta s-a încheiat cu scoaterea din sistem a polițiștilor respectivi.

Un tânăr prins beat la volan a plecat de la secție la volanul mașinii de poliție

Incidentul a avut loc în seara de 20 octombrie 2022, atunci când un bărbat de 23 de ani din comuna Roșia, jud Sibiu, a fost surprins conducând un autoturism pe drumurile publice, sub influența băuturilor alcoolice.

ADVERTISEMENT

Tânărul a fost condus la spital, pentru a i se recolta probe biologice, după care la secția de poliție, acolo unde i s-a întocmit dosar penal.

După încheierea ”formalităților”, bărbatul a fost lăsat să plece acasă, însă acesta avea cu totul alte planuri. El a pus ochii de o autospecială parcată în fața Biroului Rutier Sibiu, pe care a furat-o și a condus-o câțiva kilometri prin oraș.

ADVERTISEMENT

Bărbatul a dat amenzi și a cerut șpagă, iar banii i-a jucat la păcănele

La un moment dat, tânărul a oprit pe o arteră centrală din Sibiu, a coborât din mașină și a început să oprească alți șoferi din Sibiu, cărora să le ceară actele.

Ulterior, el și-a continuat ”acțiunea” pe DN 1, în zona Veștem, acolo unde a primit mită de la un șofer care s-a temut să nu rămână fără permis. Cu banii obținuți, sibianul a mers la un bar, unde a băut bere și a jucat la păcănele, înainte să fie prins de adevărații polițiști.

ADVERTISEMENT

Lucian Bode: ”Dacă n-ar fi de plâns, am râde”

Lucrurile s-au încheiat prost și pentru agenții de la rutieră, care erau de serviciu în seara respectivă. Potrivit Antena 3, aceștia nu vor mai putea purta uniforme și nu vor mai putea da amenzi, ei fiind nevoiți să-și caute, acum, o altă ocupație.

Întâmplarea a fost digerată greu de poliția din Sibiu, care nu a putut să explice cum a reușit tânărul cu pricina să fure mașina chiar din fața secției.

ADVERTISEMENT

Inclusiv ministrul de interne, Lucian Bode, a reacționat, declarând că se va demara o anchetă.  ”Dacă n-ar fi de plâns, am râde. Cum s-a ajuns aici, cum a reușit cetățeanul în stare de ebrietate să facă acest lucru, nu am cum să vă spun, numai după ce voi vedea rezultatele unei anchete”, a declarat Lucian Bode la Pro TV.

ADVERTISEMENT
Tags: