ADVERTISEMENT
News

Doi polițiști din Vaslui au fost loviți de o mașină condusă de un șofer băut. În ce stare se află

Un șofer băut a lovit cu mașina doi polițiști, în Vaslui. Ambii agenți au ajuns la spital.
Autor: Adrian Baciu | 29.06.2021 | 07:32
Doi polițiști din Vaslui au fost loviți de o mașină condusă de un șofer băut. În ce stare se află
Doi polițiști din Vaslui au fost loviți de o mașină condusă de un șofer băut. În ce stare se află. Sursa foto: digi24.ro

Incident grav produs în județul Vaslui. Luni seara, un bărbat de 44 de ani a lovit intenţionat cu maşina doi agenţi de poliţie care au vrut să-l oprească în trafic, rănindu-i.

ADVERTISEMENT

Un șofer băut a lovit cu mașina doi poliţiști, în Vaslui

La scurt timp, bărbatul a fost identificat şi prins de alte echipaje de Poliţie. S-a constatat ulterior că șoferul avea o alcoolemie de 1,28 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Unul dintre poliţişti a fost lovit la cot, iar cel de-al doilea a fost luat pe capotă. Când a căzut, a fost călcat cu roata pe picior, anunță Sindicatul Europol pe Facebook.

ADVERTISEMENT

”În această seară colegii noştri din cadrul Poliţiei Municipiului Huşi au oprit pentru control un autorism marca Mercedes-Benz.

În momentul în care unul dintre colegi s-a prezentat lângă conducătorul auto cu aparatul etilotest, şoferul a devenit recalcitrant lovindu-l pe poliţist după care a demarat în trombă.

ADVERTISEMENT

În momentul demarajului, unul dintre colegii noştri a încercat să-i tragă cheile din contact, acesta fiind lovit la cot de stâlpul maşinii, în timp ce celălalt coleg aflat în proximitatea maşinii a fost luat din plin pe capotă şi ulterior călcat cu roata pe picior”, a transmis, luni seară, Sindicatul Europol.

Cei din Poliție anunţă că imediat a fost declanşată acţiunea NĂVODUL”. Astfel,  autoturismul a fost găsit în mai puţin de 30 de minute într-o parcare din Huşi, iar şoferul a fost încătuşat şi condus la sediul Poliţiei.

ADVERTISEMENT

Care e starea polițiștilor din Vaslui

Din fericire, deși au fost răniți, ambii agenți din Poliție sunt, la spital, în afara oricărui pericol, anunță colegii lor de la Europol.

”Acestea sunt riscurile la care sunt supuși polițiștii în exercitarea atribuțiilor de serviciu. Colegii noștri au fost transportați al Spitalul Municipal Huși, suferind mai multe leziuni, aflându-se la acest moment în afara oricărui pericol”, mai anunță sindicatul.

ADVERTISEMENT

Instituţia precizează că a fost întocmit un dosar penal, sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de ultraj şi refuzul sau sustragerea de la prelevarea de mostre biologice.

MAI informează că ministrul Lucian Bode a fost înştiinţat imediat despre acest caz, fiind informat în permanenţă cu privire la starea de sănătate a celor doi poliţişti.

ADVERTISEMENT

”Ministrul Lucian Bode condamnă cu fermitate astfel de comportamente, cerându-le totodată tuturor factorilor implicaţi să manifeste toleranţă zero faţă de agresiunile la care sunt supuşi angajaţii MAI în îndeplinirea atribuţiilor de serviciu”, a transmis MAI.

CITEȘTE mai multe articole interesante din categoriile NEWS, SPORT sau LIFE
ADVERTISEMENT
A apărut noua revistă Taifasuri
  • Câștigă ACUM o Dacia Logan, 2.000 de euro și multe alte premii!
  • Nr. 842. 32 pagini. Doar 5 lei!