News

Doi polițiști, reținuți după cazul bărbatului mort la Pitești. Ce pedeapsă riscă

18.04.2021 | 18:48
Doi politisti retinuti dupa cazul barbatului mort la Pitesti Ce pedeapsa risca
ADVERTISEMENT

Doi polițiști care au agresat vineri un bărbat în timpul evacuării unei piețe din Pitești, în urma căreia cetățeanul a murit, au fost reținuți pentru 24 de ore. Aceștia sunt cercetați pentru loviri sau vătămări cauzatoare de moarte.

Victima, în vârstă de 63 de ani, a decedat la scurt timp după ce a fost imobilizată de polițiști pe motiv că refuza să plece de la terasa unui restaurant cuprins de incendiu.

ADVERTISEMENT

În imaginile apărute în presa locală se poate vedea cum bărbatul a fost trântit de polițiști cu fața la pământ. Ulterior, legiștii au constatat că bărbatul a avut o moarte violentă, în urma asfixiei mecanice, după comprimarea gâtului și toracelui.

Doi polițiști, reținuți după cazul bărbatului mort la Pitești

Procurorul care anchetează moartea bărbatului din Pitești, imobilizat de polițiști în timpul un incendiu, a anunțat, duminică după-amiază, că încadrarea penală a fost schimbată din ucidere din culpă în lovituri cauzatoare de moarte.

ADVERTISEMENT

Acesta a precizat că pedeapsa pentru noua încadrare juridică este între 6 și 12 ani de închisoare cu executare. Procurorul a declarat că au fost audiați martorii oculari, inclusiv persoana care a filmat și a făcut public incidentul.

Vă reamintim că, vineri, un bărbat a murit după ce a fost trântit de polițiști la pământ și a fost imobilizat. Bărbatul ar fi fost în stare de ebrietate și ar fi refuzat să părăsească terasa pe care se afla.

ADVERTISEMENT

Tragedia a avut loc la un restaurant din Autogara Sud din Piteşti. Friteuza din restaurant a luat foc, iar în urma apelurilor la 112 acolo au fost trimise echipaje de la Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă, Serviciul de Ambulanţă şi Poliţie.

În imaginile difuzate pe internet se poate vedea cum la un moment dat bărbatul, care nu voia să plece de la terasă, este împins de un polițist, care îl trântește la pământ, în timp ce un alt agent îl înjură. În imagini pot fi văzuți apoi mai mulți polițiști care încearcă să îl imobilizeze pe bărbatul care era căzut.

ADVERTISEMENT

Florin Cîțu, după cazul Pitești: ”Vinovații trebuie să răspundă”

Despre acest caz a vorbit duminică și premierul. Florin Cîţu spune că i-a solicitat ministrului Afacerilor Interne, Lucian Bode, o anchetă foarte rapidă în cazul bărbatului decedat în timp ce era evacuat de poliţişti de pe o terasă din municipiul Piteşti, punctând că vinovaţii trebuie să răspundă.

”Am avut o discuţie cu domnul Bode şi am cerut o anchetă foarte rapidă şi i-am spus că vinovaţii trebuie să răspundă. Deja înţeleg că se ocupă de situaţie.

Nu am încă toate informaţiile în acest moment”, a declarat Cîţu, duminică, după ce a participat la şedinţa Centrului Naţional de Conducere şi Coordonare a Intervenţiei de la Ciolpani.

ADVERTISEMENT
Tags: