News

Un polițișt și o polițistă, bătuți cu propriul baston de un bărbat de 59 de ani pe care voiau să-l imobilizeze. Imagini ireale. Video

Mai mulţi poliţişti din Brăila au fost bătuţi de un bărbat de 59 de ani pe care încercau să-l imobilizeze. Incidentul, filmat de un martor
17.03.2023 | 09:11
Un politist si o politista batuti cu propriul baston de un barbat de 59 de ani pe care voiau sal imobilizeze Imagini ireale Video
Oamenii legii au fost bătuți cu bastonul din dotare Sursa foto: Observatornews.ro
ADVERTISEMENT

Altercația a avut loc joi în cartierul Chercea din Brăila. Echipajul de poliție, format din doi bărbați și o femeie, fusese trimis în zonă după ce o brăileancă reclamase la 112 că un bărbat face scandal și îi distruge mașina.

Polițiști, bătuți de bărbatul pe care încercau să-l imobilizeze

Incidentul a fost filmat de un martor și făcute publice de o publicație locală. Se pare că agresorul ar fi cunoscut cu probleme psihice și că nu ar fi prima dată când face scandal în zonă.

ADVERTISEMENT

Potrivit locuitorilor de pe strada Magaziilor din cartierul brăilean Chercea, bărbatul a fost internat de mai multe ori la psihiatrie, iar astfel de scandaluri sunt la ordinea zilei, relatează publicația locală debraila.ro.

În imaginile surprinse de un martor se poate vedea momentul în care scandalagiul smulge bastonul din mână unui polițist și o lovește pe colega de echipaj a acestuia. Sursa citată mai precizează că au fost și scene de violență care nu au fost filmate. În încercarea de a-l imobiliza, oamenii legii ar fi fost loviți de către bărbat cu pumnii și picioarele, agresorul reușind astfel să scape.

ADVERTISEMENT

“Era în mână cu un briceag, la poartă. Pe un polițist l-a pus la pământ și l-a lovit cu picioarele. Mereu face scandal, aruncă în curți și pe mașini cu pietre. A stat și trei ani internat pe la Buzău. Au venit jandarmii și l-au luat până la urmă”, a declarat un martor, vecin al agresorului.

Agresorul, cercetat pentru ultraj și distrugere

“La data de 16 martie a.c., în jurul orei 11:50, polițiștii din cadrul Poliției Municipiului Brăila au fost sesizați de către o femeie cu privire la faptul că vecinul său provoacă distrugeri autoturismului aflat în proprietatea fiului său, pe o stradă din municipiul Brăila.

ADVERTISEMENT

Polițiștii din cadrul Biroului Ordine Publică s-au deplasat la fața locului unde au identificat un bărbat, în vârstă de 59 de ani, din Brăila, care a devenit recalcitrant. În încercarea de a-l imobiliza, polițiștii ar fi fost loviți de către bărbat cu pumnii și picioarele, reușind astfel să scape, adresând în același timp amenințări cu acte de violență la adresa polițiștilor.

Acesta a fost imobilizat și condus la sediul poliției pentru continuarea cercetărilor și pentru stabilirea cu exactitate a tuturor împrejurărilor în care a avut loc evenimentul. În cauză sunt efectuate cercetări sub aspectul comiterii infracțiunilor de ultraj și distrugere”, se arată în comunicatul IPJ Brăila, citat de Observator.

ADVERTISEMENT

În cazul infracțiunii de ultraj, doar procurorul poate dispune măsura reținerii pentru 24 de ore, nu și polițiștii. Rămâne de văzut ce măsură va dispune unitatea de parchet competentă.

ADVERTISEMENT
Tags: