Fotbal international

Doi primari din Franța cer blocarea fanilor lui Juventus la graniță, înainte de meciul cu Lyon din Champions League

25.02.2020 | 16:32
Doi primari din Franta cer blocarea fanilor lui Juventus la granita inainte de meciul cu Lyon din Champions League
ADVERTISEMENT

Primarii localităților Meyzieu și Decines-Charpieu au cerut în mod oficial autorităților centrale să blocheze sosirea fanilor lui Juventus la Lyon, pentru meciul din Liga Campionilor. Izbucnirea epidemiei de coronavirus în Italia îi pune pe jar pe francezi, care nu vor 3.000 de suporteri italieni la ei în oraș.

Primarii francezi cer blocarea fanilor lui Juventus

Printr-o scrisoare comună, primarii Laurence Feutra din Decines și Christophe Quiniou din Meyzieu cer autorităților să interzică accesul fanilor italieni în Franța.

ADVERTISEMENT

„În numele principiului precauției și pentru a preveni orice tulburare a liniștii și ordinii publice, rugăm autoritățile înalte ale Statului Francez să se pronunțe împotriva sosirii suporterilor italieni.

Acest meci ridică mari temeri, întemeiate printre cei direct implicați de primirea fanilor lui Juventus. De câteva zile ținem legătura cu autoritățile pentru a ne manifsta îngrijorarea la gândul că vor veni 3.000 de fani italieni la Lyon”, și-au justificat demersul primarii.

ADVERTISEMENT

Cel mai grijului e primarul din Decines, micuța urbe unde este amplasat stadionul Groupama, unde se va disputa meciul dintre Lyon și Juve, conform L’Equipe. 

Italia a devenit cea mai afectată țară din Europa de Coronarvirus, cu 280 de cazuri și 7 decese.

Autoritățile franceze nu se tem de coronavirus

Autoritățile franceze nu au luat momentan nicio măsură împotriva galeriei italiene, însă primarii așteaptă un răspuns în regim de urgență. „Nu există nicio interdicţie.

ADVERTISEMENT

Suntem oricum în permanent contact cu Prefectura Rhone, Agenţia Naţională de Sănătate şi cu UEFA. Închiderea graniţelor cu vecinii noştri transalpini ar fi lipsită de orice sens”, au transmis autoritățile franceze.

Lyon și Juventus se vor întâlni miercuri, 26 februarie, de la ora 22:00, în meciul tur al optimilor de finală Uefa Champions Legue.

ADVERTISEMENT
  • 280 de persoane din Italia sunt purtătoare de coronavirus
  • 7 persoane au decedat din cauza coronavirusului în Italia
ADVERTISEMENT
Tags: