Doi profesori din Capitală, soț și soție, infectați cu Covid-19. Bărbatul este în stare foarte gravă

Adrian Baciu   
în HotNews
24/09/2020, 11:00
Doi profesori din Capitală, soț și soție, infectați cu Covid-19. Bărbatul este în stare foarte gravă
Doi profesori din Capitală, soț și soție, infectați cu Covid-19. Bărbatul este în stare foarte gravă. Sursa foto: hepta.ro

Tot mai multe cazuri de infectare cu Covid-19 sunt raportate în unitățile școlare din România. Recent, doi profesori din București, soț și soție, au fost depistați pozitiv cu noul coronavirus.

Din primele informații, situația bărbatului este una ceva mai complicată, forma sa de infecție fiind una extrem de gravă, fapt pentru care a necesitat internarea.

Aflată momentan acasă, soția urmează și ea să fie internată în spital. Starea ei nu este încă una gravă, precum cea a soțului.

Doi profesori din București, soț și soție, infectați cu Covid-19

Doi profesori din București, soț și soție, care predau la Școala Gimnazială numărul 198 ”Regina Maria” din București, Sectorul 6, au fost depistați cu noul coronavirus.

În acest moment, bărbatul este internat în spital și ar fi în stare gravă, potrivit informațiilor oferite de Digi 24, în timp ce soția sa urmează să fie internată.

La nici două săptămâni de la startul anului școlar 2020-2021, tot mai multe școli din București și din țară au raportat numeroase cazuri de infectare, atât în rândul cadrelor didactice, cât și într elevi.

În urmă cu o zi, Școala Gimnazială ”Ionel Teodoreanu” a trecut în scenariul roșu, cu desfășurarea orelor în sistem exclusiv online, după ce doi profesori și un elev au fost confirmați cu Covid-19.

Probleme și în Sectorul 4

Cazuri de Covid-19 au fost raportate și în Sectorul 4. Primăria a dispus, în regim de urgență, măsuri de dezinfecție a unor săli de curs, de la 3 unități de învățământ, după ce mai mulți elevi au fost confirmați cu coronavirus.

Copii depistați pozitiv cu SARS-COV2 sunt înscriși la următoarele unități de învățământ: unul în clasa a XII-a la Colegiul National “Gheorghe Sincai”, doi la Școala Gimnaziala nr. 129 și unul la Colegiul Romano-Catolic “Sfântul Iosif”.

Probleme au fost și în țară. În urmă cu o zi, Inspectorului Școlar General de Timiș a anunțat că în județ sunt spitalizați cinci elevi cu Covid-19, iar în izolare se află 268 de elevi. Numărul cadrelor didactice cu Covid-19 din Timiș care sunt spitalizate este de șapte.

Închide ×