Doi profesori români, reţinuti în Turcia pentru ca ar fi participat la puciul eşuat

Ionuţ Cataramă   
in Hotnews
17/08/2016, 19:36
Doi profesori români, reţinuti în Turcia pentru ca ar fi participat la puciul eşuat

Doi cetateni romani, profesori la o universitate din Turcia, au fost retinuti timp de 3 zile in cadrul campaniei de identificare a celor care au participat la puci.

Potrivit Ministerului nostru de Externe, romanii au fost eliberati marti, fara sa fie formulate acuzatii impotriva lor. Intre timp, autoritatile turce au gasit o solutie controversata pentru a face loc in puscarii, miilor de oameni arestati, dupa puciul esuat din 15 iulie.

Aproximativ 38.000 de detinuti de drept comun, vor fi eliberati, in cadrul a ceea ce guvernul de la Ankara numest,e o “reforma a sistemului de eliberare conditionata”. In ultima luna, in Turcia au fost arestate, zeci de mii de persoane, in vasta epurare care a vizat justitia, presa, educatia, sanatatea, armata, si administratia.

Citeşte mai mult pe www.stirileprotv.ro

Ştirea MOMENTULUI

Chelsea – Arsenal 0-0 live online pe Eurosport. Start de meci!

Orice informatie si/sau declaratie preluata din acest material se face numai cu citarea sursei FANATIK.RO si, obligatoriu, cu LINK ACTIV catre prezentul material. In caz contrar, persoanele fizice si/sau juridice care incalca drepturile de autor ale FANATIK.RO, prevazute si protejate de Legea nr.8/1996, privind dreptul de autor si drepturile conexe, sunt direct raspunzatoare legal pentru orice prejudiciu astfel cauzat.

Închide ×