Life

Doi refugiați din Ucraina s-au căsătorit la Botoșani. Ce mesaj impresionant au avut tinerii pentru români

Doi tineri care au fugit din Ucraina după izbucnirea războiului au decis să-și unească destinele în Botoșani. Mirii au făcut o declarație emoționantă după ceremonie, pentru români.
30.03.2022 | 11:02
Doi refugiati din Ucraina sau casatorit la Botosani Ce mesaj impresionant au avut tinerii pentru romani
ADVERTISEMENT

Un cuplu de refugiați din Ucraina s-a căsătorit la Botoșani. Tinerii au mărturisit că planurile de nuntă existau de mult și chiar aveau pregătit totul pentru data de 9 martie, dar din păcate au fost nevoiți să amâne.

Doi tineri din Ucraina au făcut nuntă la Botoșani. Mesajul transmis de miri după ceremonie

Cei doi tineri refugiați din Ucraina au transmis un mesaj impresionant, după semnarea actelor de cununie, pentru românii care s-au dovedit ospitalieri cu miile de familii care au ajuns în țara noastră. Îndrăgostiții sunt bucuroși că au scăpat cu viață.

ADVERTISEMENT

„Noi trebuia să ne căsătorim pe 9 martie, dar din cauza acestor tensiuni, a trebuit să fugim din Ucraina. 

Noi suntem recunoscători poporului român, pentru că atunci când am trecut graniţa de la Siret, noi am văzut cu ochii noştri, cum locuitorii României îi ajutau pe refugiaţi”, au declarat tinerii după ce s-au cununat pentru Antena 3.

ADVERTISEMENT

Nuntă în vreme de război. Ce decizie au luat doi tineri din Ucraina

Și nu este singurul cuplu din Ucraina care a decis să-și ducă la bun sfârșit planurile de nuntă. În prima zi de război, pe 24 februarie 2022, Yaryna Arieva şi Sviatoslav Fursin, s-au căsătorit mai devreme decât ar fi preconizat.

Ceremonia era programată pentru luna mai, dar cei doi nu au mai așteptat. Ulterior, la scurt timp după ce au venit soț și soție s-au înscris în Forțele de Apărare Teritorială, o ramură a forțelor armate din Ucraina formată în mare parte din voluntari.

ADVERTISEMENT

„În acest moment, suntem aici și facem tot ce putem. Prin urmare, este mult de lucru, dar totuși sper că totul va fi ok.

Sunt locuri de unde le poți procura, doar semnezi actele și poți merge apoi să-ți aperi țara. Aceasta este situația acum”, a declarat tânăra după ce s-a căsătorit cu alesul inimii sale, notează libertatea.ro.

ADVERTISEMENT