News

Doi români angajați la un abator din Olanda au fost confirmați pozitiv cu Covid-19. Anunțul MAE

21.05.2020 | 23:55
Doi romani angajati la un abator din Olanda au fost confirmati pozitiv cu Covid19 Anuntul MAE
ADVERTISEMENT

Doi români care lucrează la un abator din Olanda au fost testați pozitiv la Covid-19, conform unui comunicat al Ministerului Afacerilor Externe. În total, la abatorul unde s-au infectat cei doi bărbați, lucrează 270 de alți români.

Doi români angajați la un abator din Olanda s-au infectat cu Covid-19

Doi români angajați la un abator din Olanda s-au îmbolnăvit cu Covid-19, însă cei doi sunt asimptomatici.

ADVERTISEMENT

Ministerul Afacerilor Externe, prin Ambasada României la Haga, s-a autosesizat în urma informațiilor apărute în mass-media referitoare la testarea pozitivă pentru infecția cu Covid-19 a mai multor lucrători ai unei companii de prelucrare a cărnii din localitatea Groenlo, provincia Gelderlan, Regatul Țărilor de Jos.

În acest sens au fost întreprinse, în regim de urgență, demesuri pe lângă autoritățile locale și pe lângă reprezentanții companiei în cauză pentru a verifica dacă printre persoanele testate pozitiv sunt și cetățeni români.

ADVERTISEMENT

Potrivit datelor preliminare obținute de către misiunea diplomatică, în cadrul companiei respective își desfășoară activitatea aproximativ 270 de cetățeni români, iar printre persoanele infectate se regăsesc și doi cetățeni români”, au transmis reprezentanții MAE.

Din fericire, starea de sănătate a bărbaților infectați e bună, cei doi români fiind asimptomatici.

ADVERTISEMENT

Numărul total al angajaților diagnosticați cu Covid-19 urmează să fie comunicat după finalizarea tuturor procedurilor de testare și centralizare a rezultatelor. La nivelul misiunii diplomatice nu au fost recepționate solicitări de asistență consulară din partea cetățenlor români care își desfășoară activitatea la compania respectivă”, a mai precizat sursa citată, conform Mediafax.

Ambasada României la Haga subliniază că a menținut în tot acest timp legătura cu autoritățile olandeze, dar și cu reprezentanții companiei. În cazul în care situația o va cere, Ambasada va oferi asistență consulară în limita competențelor legale și cu stricta respectare a măsurilor de protecție impuse de autorități pentru combaterea Covid-19.

ADVERTISEMENT

La o populație de 17 milioane de locuitori, Olanda are 44.700 de cazuri înregistrate de coronavirus și 5.775 de decese. Olandezii au efectuat 302.395 de teste.

ADVERTISEMENT
Tags: