News

Doi români, arestați în Creta. Sunt acuzați de o crimă odioasă

Doi români au fost arestați în Creta. Unul este acuzat de crimă, celălalt de complicitate
24.08.2021 | 20:39
Doi romani arestati in Creta Sunt acuzati de o crima odioasa
ADVERTISEMENT

Un bărbat de cetățenie română este acuzat că și-ar fi împușcat angajatorul. Celălalt individ este suspectat că ar fi procurat arma crimei și i-ar fi dat-o primului.

Presa din Grecia a publicat mai multe variante ale modului în care s-au derulat faptele. Potrivit unor publicații, crima s-a petrecut chiar în fața copilului minor al victimei.

ADVERTISEMENT

Doi români, arestați în Creta. Sunt acuzați de o crimă odioasă

În schimb, conform altor surse, fiul omului ar fi ieșit din casă în momentul în care s-au auzit focuri de armă. El și-ar fi văzut părintele murind.

Fermierul grec care a fost ucis avea 39 de ani. El și-a găsit sfârșitul după ce a fost împușcat de nu mai puțin de cinci ori.

ADVERTISEMENT

Crima a avut loc chiar în apropierea casei în care locuia victima. Inițial, românul acuzat de crimă a fost audiat ca martor.

Acesta le-a pus anchetatorilor că a auzit focuri de armă și s-a deplasat la fața locului pentru a vedea ce s-a întâmplat. Ulterior, sub presiunea oamenilor legii, și-a recunoscut fapta.

ADVERTISEMENT

El și-a motivat gestul spunând că voia să se răzbune pentru violențele la care era supus de patronul fermei la care lucra. Românul se află în custodia oamenilor legii din Grecia.

Român, acuzat că și-a ucis vecinul, în Spania

Un caz asemănător a avut loc în Spania. Un român este acuzat că și-a ucis un vecin. Incidentul s-a petrecut în luna mai a anului 2020, în San Juan de Paluezas. Cazul se judecă în prezent, iar individul s-a aflat, de la arestare, în detenție preventivă, transmite ȘtiriDiaspora.

ADVERTISEMENT

Acesta este acuzat că l-a omorât în bătaie pe un alt bărbat. Potrivit faptelor descrise de procurorii spanioli, victima se deplasa pe marginea unui drum când românul a coborât dintr-o dubă și l-a luat la bătaie.

Victima a fost preluată de o ambulanță, cu intenția de a o duce la un spital din apropiere. Rănile provocate de conaționalul nostru i-au fost, însă, letale și a decedat înainte să ajungă la unitatea medicală.

Avocatul apărării susține că românul a acționat în legitimă apărare: „a încercat să se apere de amenințările cu un cuțit pe care victima le făcea împotriva sa. L-a lovit o singură dată, deși pumnul a fost suficient pentru a-i provoca moartea.”

ADVERTISEMENT
Tags: