News

Doi români au fost arestați în cazul morții unui pastor homosexual din Germania. Care este motivul crimei

03.09.2020 | 15:04
Doi romani au fost arestati in cazul mortii unui pastor homosexual din Germania Care este motivul crimei
ADVERTISEMENT

Doi români au fost reținuți pentru crima pastorului german Reinhold Zuber. Acesta, în vârstă de 77 de ani, a fost găsit mort în apartamentul său din cartierul Moabit, din Berlin, pe 4 iulie.

Zuber făcea parte din comunitatea gay și nu își ascunsese niciodată înclinațiile sexuale. El dispăruse câteva zile și acest lucru i-a alarmat pe vecini. Aceștia au sunat la poliție, iar oamenii legii l-au găsit fără suflare în propria lui casă.

ADVERTISEMENT

Cei doi români sunt suspectați de crimă, după ce s-a aflat că făceau parte din anturajul victimei. Unul din bărbați a locuit o periodă în apartamentul pastorului.

Pastor german, ucis de doi români

Poliția a stabilit că românul, care a trăit în apartamentul lui Reinhold Zuber, plănuia să-l jefuiască. A cerut ajutorul unui alt român, iar anchetatorii cred că e posibil să existe și un al treilea suspect. Până acum, acesta nu a fost prins.

ADVERTISEMENT

Românii și-au chinuit victima, încerând să afle unde își ținea obiectele de valoare. Ca să-și șteargă urmele faptei, l-au ucis pe pastor sufocându-l cu o pernă. Cazul a înfricoșat toată comunitatea din Moabit, Berlin. După crimă, cei doi suspecți, în vârstă de 20 și 24 de ani, s-au întors acasă și s-au ascuns la Videle.

Pastorul Reinhold Zuber nu a negat faptul că era gay, iar locuința lui era frecventată de bărbați tineri. Vecinii au spus că era o persoană veselă și implicată în comunitate.

ADVERTISEMENT

Există și un episod tulburător în viața victimei. Zuber a fost exclus din comunitatea religioasă din care făcea parte la începutul anilor 80, pentru implicare într-un scandal de trafic de droguri. A fost cercetat și condamnat la vremea respectivă la o pedeapsă cu suspendare.

Cei doi suspecți pentru crimă se află, momentan, în arestul poliției din România. Ei vor fi extrădați în Germania, unde, dacă vor fi găsiți vinovați, vor primi mulți ani de închisoare.

ADVERTISEMENT