News

Doi români au murit înecați în Spania, după ce au ignorat steagul roșu. Minorul aflat cu ei în apă e în comă

Doi români în vârstă de 60 și 46 de ani au murit înecați joi, în zona plajei Capellans din Salou (regiunea Catalonia), în timp ce minorul aflat cu ei în apă a fost resuscitat și este în comă.
19.08.2022 | 10:33
Doi romani au murit inecati in Spania dupa ce au ignorat steagul rosu Minorul aflat cu ei in apa e in coma
Și în Spania, la fel ca în România. Multe persoane ignoră steagul roșu. Foto: captură diarimes.com – colaj FANATIK
ADVERTISEMENT

Potrivit jurnaliștilor de la diarimes.com, grupul a ignorat steagul roșu arborat din cauza vântului puternic care bate în Spania în aceste zile. La un moment dat, salvamarii au văzut că românii au probleme în apă și au demarat acțiunea de salvare.

Tragedie în Spania. Au ignorat steagul roșu și au murit

Odată aduși la mal, pentru cei doi adulți nu s-a mai putut face nimic, dar fiul unuia dintre ei a fost resuscitat și transportat în stare critică la Spitalul Joan XXIII.

ADVERTISEMENT

Imaginile dramatice au fost înregistrate joi după-amiază, pe plaja Capellans din Salou (Tarragonès). Apelul la numărul de telefon de urgență 112 a fost primit la ora 15:35.

Până la sosirea Sistemului Medical de Urgență (SEM), salvamarii au început manevrele de resuscitare pentru cei trei.  Ulterior, SEM a deplasat 6 unități terestre la fața locului.

ADVERTISEMENT

Printre ele, un vehicul de comandă și un elicopter medical, care au continuat cu manevre de resuscitare cardio-pulmonară pentru cei trei români. De asemenea, SEM a activat și echipa de psihologi.

Recomandările autorităților locale

În prezent, Mossos d’Esquadra efectuează cercetări pentru clarificarea faptelor și se ocupă de celelalte proceduri. Totodată, Poliția Locală s-a deplasat la fața locului pentru a evacua plaja și pentru a permite aterizarea elicopterului SEM.

ADVERTISEMENT

Cu cele două decese de joi, autoritățile locale au transmis că în total, 19 persoane s-au înecat pe plajele catalane în această vară. Playa dels Capellans este o plajă supravegheată și când românii au intrat în apă, steagul roșu era deja arborat.

În acest context, Protecția Civilă a Generalitati a reamintit importanța luării unor măsuri de precauție pe plajă și a alegerii, pe cât posibil, a celor care sunt supravegheate de salvamari.

ADVERTISEMENT

Altfel, amintim că în urmă cu două zile, un bărbat s-a înecat într-un bazin din Pitești. ”Medicii de la Spitalul Judeţean de Urgenţă Piteşti au reuşit manevrele de resuscitare, însă bărbatul este în comă, ventilat mecanic, şi va fi dus pe secţia de terapie intensivă”, anunțau la acea vreme reprezentanții Spitalului Judeţean de Urgenţă Piteşti.

 

ADVERTISEMENT
Tags: