News

Doi români vaccinați COVID-19 au murit! Au fost trecuți pe lista deceselor provocate de coronavirus

30.03.2021 | 09:47
Doi romani vaccinati COVID19 au murit Au fost trecuti pe lista deceselor provocate de coronavirus
ADVERTISEMENT

Doi români vaccinați cu prima doză de anti-COVID-19 au murit! Aceștia au fost trecuți pe lista deceselor provocate de coronavirus. Conform primelor informații, ambele persoane sufereau și de alte afecțiuni. 

La imunizare au fost folosite tipuri de vaccin diferite. vorbim despre un bărbat  în vârstă de 51 de ani. Acesta a încetat din viață în data de 28 martie la spitalul din Mangalia.

ADVERTISEMENT

Autoritățile spun că fusese vaccinat, în urmă cu doar câteva zile. Bărbatul primise o doză din vaccinul AstraZeneca și mai avea de făcut rapelul.

Doi români vaccinați împotriva COVID-19 au murit!

Personalul medical a transmis că bărbatul ar fi suferit și de alte boli, precum diabet zaharat, dar și hepatită și alte afecțiuni.

ADVERTISEMENT

A doua persoană care a murit este o femeie în vârstă de 74 de ani din Constanța. Și în cazul ei medicii au explicat că suferea de alte probleme de sănătate.

Aceasta suferise recent un accident vascular cerebral, însă avea și probleme cu hipertensiune arterială și alte afecțiuni asociate.

ADVERTISEMENT

Autoritățile au demarat o ancheta pentru a stabili dacă moartea celor două persoane are vreo legătura cu vaccinul administrat anterior.

Vă readucem aminte că Ministerul Sănătăţii a transmis recomandări legate de vaccinarea împotriva COVID-19 a persoanelor care au fost deja infectate cu SARS-CoV-2, arătând că nu s-a stabilit cât timp durează imunitatea dobândită în urma bolii. Persoanele care s-au infectat se pot vaccina după cel puţin 14 zile de la ieşirea din izolare, în cazurile asimptomatice, sau de la dispariţia simptomelor.

ADVERTISEMENT

Persoanele care au primit tratament pentru COVID-19 cu anticorpi monoclonali sau plasmă convalescentă ar trebui să aştepte 90 de zile până la vaccinare întrucât aceste tratamente pot reduce eficacitatea vaccinului.

“Experţii recomandă vaccinarea şi pentru persoanele care au fost deja infectate cu SARS-CoV-2, deoarece nu a fost stabilită durata imunităţii dobândite în urma bolii, aceasta putând varia de la o persoană la alta”, arată reprezentanţii Ministerului Sănătăţii, într-o postare pe Facebook.

ADVERTISEMENT