News

Doi şefi ai ”Facebook-ului rusesc” au murit în condiții suspecte. Ambii ar fi decedat într-un accident rutier

Alte decese suspecte în Rusia. Doi lideri ai rețelei de socializare, VKontakte, asemeni Facebook, au murit în urma unui accident rutier, a transmis compania.
07.06.2022 | 15:49
Doi sefi ai Facebookului rusesc au murit in conditii suspecte Ambii ar fi decedat intrun accident rutier
Doi dintre cei mai importanți lideri ai ”Facebook-ului rusesc” au murit. Sursa foto: ultcoin365.com
ADVERTISEMENT

Vladimir Gabrielyan, numărul doi al rețelei de socializare VKontakte, din Rusia, asemeni Facebook, și directorul de achiziții al companiei, Serghei Merzlyakov, au fost declarați ca fiind morți.

Doi lideri importanți ai VKontakte, ”Facebook-ul rusesc”, morți în condiții suspecte

Decesul a fost confirmat chiar de VKontakte, într-un comunicat de presă. Cei doi lideri importanți în Moscova și-ar fi pierdut viața într-un accident rutier, din Districtul Autonom Nenets (NAO), a precizat compania.

ADVERTISEMENT

”În această dimineață a devenit cunoscut faptul că Vladimir Gabrielian și Serghei Merzlyakov au murit în urma unui accident tragic.

Ne întristăm alături de familie, prieteni și familie. Vladimir și Serghei vor rămâne pentru totdeauna parte a echipei noastre”, a informat serviciul de presă al VK, scrie publicația independentă Meduza.

ADVERTISEMENT

Cei doi lideri ar fi murit în accidente de mașină

Anunțul a venit după ce inițial s-a transmis că Vladimir Gabrielyan a dispărut în urma unei răsturnări a unui vehicul de teren, în apropiere de satul Shoina, din districtul Nenets.

Ulterior, s-a informat că cei doi șefi ai ”Facebook-ului rusesc” traversau râul Bugryanitsa, iar mașinile lor s-au răsturnat brusc, fiind ”târâte în mare”.

ADVERTISEMENT

De altfel, Vladimir Gabrielyanan a postat ultima oară pe VKontakte imagini în care apărea că se deplasa cu vehicule de teren Sherp, pe un drum destul de greoi, dar nefiind indicată locația.

Vladimir Gabrielyan s-a alăturat VK, în anul 2001. În 2005, a fost numit vicepreședinte și director tehnic al rețelei de socializare, iar din 2019 a lucrat pe poziția de prim director adjunct al VK.

ADVERTISEMENT

Totodată, Baza, un canal de Telegram care ar avea legătură cu serviciile de securitate ale Rusiei, transmite că Gabrielyan a semnalat printr-un radio al unuia dintre mașinile de deplasare că ”râul era periculos, dar era în regulă să mergi mai departe”.

Mesajul ar fi ajuns la cei din spatele stației radio și s-ar fi încercat a luat legătură cu Gabrielyan și Merzlyakov, timp de cinci ore, dar fără niciun rezultat.

ADVERTISEMENT