News

Doi șoferi de TIR, sechestrați de o bandă de români în Italia. Tâlharii au furat marfă de peste 600.000 de euro

10.02.2021 | 17:36
Doi soferi de TIR sechestrati de o banda de romani in Italia Talharii au furat marfa de peste 600000 de euro
ADVERTISEMENT

Polițiștii din Italia au destructurat o bandă infracțională din care făceau partea și mai mulți români. Gruparea a sechestrat doi șoferi de TIR și a furat marfă de peste 600.000 de euro.

Din datele oferite de presa italiană, reţeaua din care făceau parte atât români, cât și cetăţeni din Ecuador, a fost destructurată de către carabinieri. Inculpaţii au fost arestaţi pentru comiterea mai multor furturi şi tâlhării.

ADVERTISEMENT

Au ajuns după gratii, deocamdată, 5 români, despre care se spune că sunt membri ai unui grup infracţional specializat în furturi din TIR-uri. Numărul persoanelor implicate în comiterea infracţiunilor ajunge, astfel, la 12, după ce în decembrie 2020, 7 bărbaţi: 4 români şi 3 cetăţeni din Ecuador, au fost reținuți.

Bandă de români în Italia, acuzată de sechestrări și furturi în valoare de 600.000 de euro

Jurnaliștii italieni notează că banda de infractori acționa în nordul Italiei, fiind luate în vizor TIR-urile parcate în zonele industriale.

ADVERTISEMENT

Anchetatorii au ajuns la concluzia că, în perioada august-octombrie 2020, banda de infractori a comis cinci furturi şi trei tâlhării, în două din cazuri şoferii autocamioanelor fiind sechestraţi şi, mai apoi, abandonaţi.

Investigația, desfășurată de Secția Operațională a Compagniei di Cassano d’Adda, a început pe 31 august anul trecut, și a avut punct de plecare un jaf armat în afara unei fabrici logistice, scrie RadioLombardia.

ADVERTISEMENT

Atunci, românii ar fi sustras dintr-un autocamion zeci de bidoane cu ulei de motor în valoare totală de aproximativ 30.000 de euro.

Peste alte două săptămâni, carabinerii au identificat în trafic un român de 22 de ani, care transporta în furgonetă computere şi monitoare în valoare de 600.000 de euro, furate tot dintr-un TIR oprit într-o parcare.

ADVERTISEMENT

Alte arestări, raportate la final de 2020

Alți șapte membri ai grupării, patru români și trei ecuadorieni, au fost arestați la data de 3 decembrie 2020 la Milano și Settimo Milanese. Aceștia sunt considerați responsabili de un jaf petrecut la Treviglio, în provincia Bergamo, și au fost găsite în posesia lor, într-un depozit din Settimo Milanese, diferite aparate electrocasnice și alte bunuri furate.

Conform anchetatorilor, însă, banda de infractori ar fi responsabilă în total de cinci furturi și trei jafuri, efectuate între lunile august și octombrie 2020, asupra unor TIR-uri parcate în diferite localități din nordul Peninsulei.

ADVERTISEMENT
Tags: