News

Doi soţi, evacuaţi cu elicopterul din Bucegi, după ce s-au rănit grav. Copilul era împreună cu ei pe munte când au căzut în râpă

Un bărbat şi o femeie au fost răniţi grav sâmbătă după-amiază în Bucegi, după ce au căzut zeci de metri. Erau însoţiţi pe munte de fiul lor minor
27.05.2023 | 18:29
Doi soti evacuati cu elicopterul din Bucegi dupa ce sau ranit grav Copilul era impreuna cu ei pe munte cand au cazut in rapa
Pentru recuperarea celor doi soţi a fost chemat elicopterul SMURD Foto: Salvamont Buşteni
ADVERTISEMENT

Salvamontiştii din Buşteni au fost solicitaţi sâmbătă după amiază să intervină pentru recuperarea a două persoane, soţi şi soţie, care au căzut în gol câteva zeci de metri, pe Valea Caraimanului, în Munţii Bucegi.

Cei doi adulţi au suferit multiple fracturi

Cei doi soţi, originari din Feteşti, erau însoţiţi pe munte de fiul lor minor. Copilul nu a fost angrenat în cădere, însă părinţii săi au suferit numeroase fracturi, fiind necesară intervenţia elicopterului SMURD pentru evacuarea lor din Bucegi la cel mai apropiat spital.

ADVERTISEMENT

“Când au ajuns la zăpada, femeia a alunecat, iar bărbatul a încercat să o prindă. Cu toate că erau bine echipaţi de iarnă, amândoi au fost angrenaţi într-o alunecare pe zeci de metri.

Când s-a întrerupt zapada s-au oprit, dar s-au ales cu multiple traumatisme. Femeia a suferit şi o fractură de membru inferior, iar soţul ei s-a ales cu fractură de femur şi un umăr dislocat.

ADVERTISEMENT

Victimele au primit îngrijiri de la salvamontiştii din Busteni şi Prahova, iar acum sunt scoase cu ajutorul unui echipaj Aero- SMURD”, au transmis într-un mesaj cei de la Salvamont Buşteni.

La doar o oră de la această intervenţie, salvamontiştii de la Buşteni au fost solicitaţi la o nouă intervenţie. Un apel de urgenta a fost primit de la un grup de turişti aflaţi pa Valea Cerbului, care anunţau că au vazut în apropierea lor cum o tânăra turistă a alunecat şi a căzut pe un fir adiacent acoperit de zăpadă.

ADVERTISEMENT

“Salvatorii au plecat imediat in zona indicata. La fel au facut si turistii martori la incredibila scenă, dar cand au ajuns la locul accidentului au constatat cu stupoate ca “victima” nu mai este.

După mai multe cautari, acestia au revenit la telefon si au spus nu ne mai ducem degeaba. Probabil, in căderea ei, fata nu s-a lovit şi a plecat mai departe”, au comunicat ulterior cei de la Salvamont Buşteni.

ADVERTISEMENT

Şi la sfârşitul săptămânii trecute salvamontiştii din Buşteni au ajutat la salvarea a patru tineri din Vâlcea care s-au aventurat pe creasta muntelui spre Vf.Omu fără niciun fel de echipament montan.

ADVERTISEMENT