News

Doi spanioli au fost arestați în Grecia după ce s-au dus la o petrecere cu 500 de oameni, fiind infectați cu Covid-19

20.08.2020 | 22:46
Doi spanioli au fost arestati in Grecia dupa ce sau dus la o petrecere cu 500 de oameni fiind infectati cu Covid19
ADVERTISEMENT
Un cuplu de spanioli infectați cu Covid-19 a încălcat condițiile carantinei, fiind astfel arestat în insula grecească Mykonos.

Cei doi au mers la o petrecere cu peste 500 de invitați greci și străini, fără a respecta nicio regulă.

Grecii au interzis petrecerile mai mari de 9 persoane, indiferent de ora la care au loc, însă petrecăreții nu au ținut cont de lege.

ADVERTISEMENT

Un cuplu din Spania a fost arestat în Grecia. Oamenii s-au dus la o petrecere deși aveau Covid-19

Spaniolii au fost plasați în arest și autoritățile efectuează o anchetă epidemiologică extinsă pentru a vedea care din cei 500 de oameni s-au infectat cu Covid-19.

Grecii au introdus noi restricții pe insula Mykonos și peninsula Halkidiki, speriați de numărul de cazuri de infectare cu Covid-19 care e în creștere.

ADVERTISEMENT

În contextul în care numărul de infectări cu Covid-19 este în creștere în Grecia, dar și în Europa, MAE le reamintește turiștilor români care sunt regulile pe care trebuie să le respecte în următoarea perioadă:

Începând cu data de 17 august 2020, măsura prezentării unui test molecular negativ pentru infecția cu SARS-CoV-2, prelevat cu 72 ore înainte de momentul intrării pe teritoriul Republicii Elene, se va aplica tuturor categoriilor de persoane care intră pe teritoriul Greciei, pe cale terestră și maritimă, prin toate punctele de trecere a frontierelor cu statele vecine Republicii Elene, inclusiv Kulata-Promachonas. Noile reglementări anunțate de autoritățile elene se aplică, în plus față de cele anterioare, pentru următoarele categorii de persoane: cetățenilor care călătoresc în scopuri esențiale în Republica Elenă și care erau anterior scutite de la obligativitatea prezentării testului pentru COVID-19, cetățenilor eleni și cetățenilor străini cu rezidența în Republica Elenă.

ADVERTISEMENT

Autoritățile elene au anunțat că tranzitul camioanelor pentru transportul de mărfuri este posibil prin toate punctele de control ale frontierelor terestre ale Republicii Elene, fără a necesita deținerea unui test molecular negativ pentru infecția cu SARS-CoV-2.

Măsura prezentării la frontieră a unui test molecular negativ pentru infecția cu COVID-19 nu se mai aplică în cazul minorilor cu vârsta de până în 10 ani. În ceea ce privește accesul persoanelor care sosesc în Republica Elenă din România pe cale aeriană, acestea trebuie să prezinte un test negativ pentru COVID-19, prelevat cu 72 ore înainte de momentul intrării în Republica Elenă (pentru România, această prevedere se aplica anterior doar pentru călătoriile neesențiale). Această măsură se aplică cu aceeași dată tuturor persoanelor care călătoresc din Bulgaria, Emiratele Arabe Unite și din Malta.

ADVERTISEMENT

Totodată, începând cu data de 17 august 2020, toate categoriile de persoane care intră pe teritoriul Greciei pe cale aeriană, dinspre Suedia, Cehia, Belgia, Spania, Olanda, Albania și Macedonia de Nord trebuie să prezinte, în mod obligatoriu, un test molecular negativ pentru infecția cu SARS-CoV-2, prelevat cu 72 de ore anterior intrării pe teritoriul acestui stat. Toate aceste măsuri sunt valabile până la data de 31 august 2020, cu mențiunea că pot fi modificate oricând, fără preaviz, de către autoritățile elene competente.

Prezentarea unui certificat care să ateste rezultatul negativ al testului COVID-19 nu exclude procedura testării aleatorii și nici completarea formularului electronic PLF/Passenger Locator Form și prezentarea codului QR”, a transmis MAE pe site-ul oficial.

ADVERTISEMENT
Tags: