Sporturi

Doi tenismeni cunoscuţi au fost suspendaţi pentru trucare de meciuri. Unul dintre ei a fost exclus pe viaţă şi eliminat din istoria sportului

24.11.2018 | 14:10
Doi tenismeni cunoscuti au fost suspendati pentru trucare de meciuri Unul dintre ei a fost exclus pe viata si eliminat din istoria sportului
ADVERTISEMENT

Doi tenismeni cunoscuţi au fost suspendaţi pentru trucare de meciuri. Danielle Bracciali şi Potito Starace au primit sentinţe grele din partea Tennis Integrity Unit (TIU) după ce au fost găsiţi vinovaţi în mai multe cazuri de trucare de meciuri din 2012. Cei doi italieni au fost amendaţi cu o sumă totală de 350.000 de euro. În acelaşi timp, ei nu vor mai putea evolua niciodată în circuitul profesionist de tenis.

În cazul italianului Daniele Bracciali, pedeapsa este excluderea pe viaţă şi şters definitiv din istoria sportului. El nu va mai avea permisiunea de a intra în incinta arenelor destinate competiţiilor de tenis nici măcar din postura de spectator. În cazul colegului său, Potito Starace, excluderea este pe o perioadă determinată. A primit o suspendare de 10 ani, dar e greu de crezut că va mai reveni în activitate în 2028, când va avea 47 de ani.

ADVERTISEMENT

Doi jucători de tenis au fost aspru pedepsiţi pentru trucare de meciuri

Bracciali a strâns din tenis premii în valoare totală de 1.8 milioane de dolari. El a cucerit 6 trofee, unul chiar în acest an, iar cel mai bun loc din clasamentul ATP dublu a fost 21. Federaţia italiană de tenis i-a suspendat pe cei doi jucători pe viaţă în 2005, însă apoi sancţiunea lui Starace a fost ridicată, iar cea a lui Bracciali a fost redusă la 12 luni. Acesta a putut evolua în tot sezonul 2018 în proba de dublu.

Unitatea pentru Integritate în Tenis (TIU) a luat această decizie pentru fapte exercitate încă de la turneul din Barcelona din 2011, asociate cu alte condamnări, pentru că cei doi au şi pariat pe meciuri în care erau direct antrenaţi. Starace a adunat din tenis o sumă de două ori mai mare decât a conaţionalului său, dar nu a câştigat vreun trofeu în cariera sa. Cea mai bună clasare în proba de dublu a fost atinsă în octombrie 2015, când a ocupat locul 27.

ADVERTISEMENT
Tags: