News

Doi tineri au furat o mașină și au murit la scurt timp, înecați. Cum i-au găsit scafandrii – Video

Doi tineri, în vârstă de 15 și 22 de ani, au murit înecați după ce au căzut în Siret cu mașina pe care o furaseră. Nu se cunosc detalii despre ce a dus la producerea accidentului.
06.07.2022 | 19:26
Doi tineri au furat o masina si au murit la scurt timp inecati Cum iau gasit scafandrii  Video
Doi tineri au căzut cu mașina furată în Siret și au murit. Foto: Captură Video
ADVERTISEMENT

Potrivit Monitorul de Vrancea, nu se știe cine era la volan, însă tinerii nu aveau carnet de șofer. Mai mult, mașina a fost furată din curtea unui consătean din Homocea, care o cumpărase din Finlanda.

Doi tineri au furit o mașină și au murit înecați

Tinerii locuiau în localitatea băbăuană Homocea și au căzut cu mașina în apa unui canal, Poliția fiind chemată de mai mulți trecători.

ADVERTISEMENT

Apelul la 112 a venit miercuri dimineață, la ora 8:30, apelantul fiind o persoană care a observat mașina scufundată în apele unui canal de scurgere al Siretului, la limita județelor Vrancea și Bacău.

Echipele de salvare ajunse la fața locului au găsit doi bărbați în mașină, mai exact doi tineri cu vârsta de 15, respectiv 22 de ani. Ambii locuiau în Homocea, județul Bacău, potrivit sursei citate.

ADVERTISEMENT

Autoturismul pe care îl conduceau e înmatriculat în Finlanda și a fost furat din curtea unui consătean înainte de accident. IPJ Vrancea încearcă să afle în ce împrejurări a ajuns autoturismul în apă.

Potrivit salvatorilor, proprietarul mașinii a sesizat dispariția autovehiculului după ce s-a trezit. Se pare că hoții se cunoșteau cu proprietarul mașinii, însă nu se cunosc detalii referitoare la furt.

ADVERTISEMENT

Un singur lucru e cert, tânărul de 22 de ani ”nu figurează cu permis de conducere”, potrivit polițiștilor. Autoritățile au întocmit un dosar penal pentru furt și conducere fără permis și i-au transmis proprietarului mașinii că mașina sa are ”caracteristici asemănătoare cu cea găsită în apele canalului de fugă din satul Berești‟.

Scafandrii nu își explică, totuși, de ce tinerii au fost găsiți în apă, nu în autoturism. Așadar, polițiștilor le este ”greu să precizeze cine se afla la volan, sau dacă mai exista o altă persoană cu ei”.

ADVERTISEMENT

”Cert este că, persoana de 22 de ani nu figurează cu permis de conducere. Căutările continuă și la această oră. La momentul acesta nu se cunosc împrejurările în care s-a propus evenimentul, având în vedere că nu se afla nimeni în urmărirea lor la momentul respectiv. Apelul despre furtul autoturismului a venit după apelul care anunța faptul că mașina cu cei doi a plonjat în apă‟, au transmis autoritățile.

ADVERTISEMENT