News

Doi tineri care locuiau în chirie, uciși cu sânge rece de proprietar. A urmat un schimb de focuri cu polițiștii

Doi tineri au fost uciși cu sânge rece de proprietarul casei unde locuiau în chirie, după ce s-ar fi certat din motive care țineau de gospodăria unde locuiau.
30.05.2023 | 17:12
Doi tineri care locuiau in chirie ucisi cu sange rece de proprietar A urmat un schimb de focuri cu politistii
Doi tineri care locuiau în chirie, uciși cu sânge rece. Foto: Facebook
ADVERTISEMENT

Cei doi tineri, în vârstă de 27 și 28 de ani, erau soț și soție și au fost împușcați mortal de proprietarul casei unde locuiau. Se pare că bărbatul s-a baricadat mai apoi în casă și a urmat un schimb de focuri cu polițiștii, fiind ucis de oamenii legii. Polițiștii au ajuns rapid în cartierul Stoney Creek din Hamilton, Ontario, după un apel la ora 17:40.

Doi tineri au fost uciși cu sânge rece

Deși nu le-a fost dezvăluită identitatea, autoritățile au confirmat că victimele sunt o tânără de 27 de ani care lucra ca asistentă educațională la o școală și soțul ei, un electrician în vârstă de 28 de ani. Cei doi au închiriat subsolul casei unde locuia Terry Bourassa, în vârstă de 57 de ani. Polițiștii spun că aceștia s-au certat ”în jurul problemelor casei”, ceartă care le-a fost fatală.

ADVERTISEMENT

”Erau amândoi oameni muncitori”, a declarat unul dintre poliţişti, conform Daily Mail. Deși polițiștii au negociat zeci de minute cu bărbatul, baricadat în interiorul casei sale, ”rezoluția pașnică” la conflict s-a încheiat de fapt cu uciderea criminalului. Sandra Chaisson, care locuiește de peste 40 de ani în cartier, spune că Terry cumpărase casa de la bunicii ei.

”A locuit aici 20 de ani. Era foarte tăcut. Un om foarte liniştit. Nu l-am văzut prea mult, doar pentru a-l saluta cu mâna, dar nu l-am mai văzut de mult. Chiriașii erau la subsol, dar nu îi cunoșteam, i-am mai văzut verificându-şi cutia poştală”, a rememorat vecina. Martorii spun că au auzit în jur de 6 împușcături sau opt: ”A fost destul de înfricoșător. Este un șoc pentru noi toți”.

ADVERTISEMENT

Polițiștii spun că au găsit, în momentul în care au ajuns la casa respectivă, o femeie de 27 de ani și logodnicul ei de 28 de ani morți pe gazonul din fața casei. Se pare că perechea fugea de proprietarul lor, care a deschis focul după o criză de nervi. Anchetatorii spun că acest cuplu a intrat într-o dispută cu Bourassa, ca urmare a unui ”dezacord în jurul problemelor din casă”, lucru confirmat de sergentul Steve Bereziuk, de la Unitatea de criminalitate majoră a poliției Hamilton.

”Erau amândoi oameni muncitori, adăugând multă tristețe la acest eveniment tragic”, a completat omul legii. Nici cuplul, nici Bourassa nu erau în evidențele Poliției, a confirmat Bereziuk. Ofițerul de poliție a adăugat că uciderea tânărului cuplu a fost profund șocantă. ”După cum vă puteți imagina, aceștia nu sunt oameni cărora ar trebui să se întâmple asta”, a completat acesta.

ADVERTISEMENT

”Nu sunt implicați în niciun nivel de criminalitate sau stil de viață care ar putea duce la un incident ca acesta. Sunt cu adevărat nevinovați”, au mai transmis reprezentanții poliției. Bourassa s-a baricadat apoi în interiorul casei, cu armele pe care le deținea legal. Bereziuk a spus că poliția a petrecut ”un timp considerabil” încercând să negocieze o ”rezoluție pașnică” cu Bourassa, dar el a deschis focul asupra lor în jurul orei 22 și a fost împușcat.

Evenimentul vine chiar în momentul în care în SUA nu mai puțin de 9 persoane erau împușcate pe plajă, după un schimb de focuri între găști de cartier. “Plaja noastră are milioane de vizitatori de plajă pe an. Este o destinație foarte populară și frumoasă. Aceasta este o întâmplare nemaivăzută. De obicei, este o plajă liniștită”, a declarat primarul din localitatea unde a avut loc atacul, mai exact Hollywood Beach.

ADVERTISEMENT

Între timp, acolo a fost creat un centru de asistență pentru cine are nevoie. ”Aceasta este o zonă în care familiile pot merge și pot vorbi cu detectivii de la fața locului și le pot pune întrebări despre membrii familiei și pot obține, de asemenea, informații despre vehiculele lor care ar putea fi în interiorul locului crimei”, au explicat oficialii. Momentan au fost arestat doi suspecți în acest caz, însă polițiștii vor să afle ce s-a întâmplat mai exact.

ADVERTISEMENT
Tags: