Vinul fără alcool, afacerea inedită cu care doi tineri din România au reușit să dea lovitura. Cei care iubesc această băutură ar putea avea posibilitatea de a se bucura de gustul ei și fără alcool.
Doi români au pus bazele unei afaceri cu care au reușit să impresioneze, ideea lor fiind prezentată în cadrul emisiunii Agricool, la Antena 3 CNN. Marius Băldean și George Nistor susțin că produsul lor nu este dezalcolizat, ci este făcut după o rețetă proprie.
Vinul fără alcool are la bază suc de struguri oprit din fermentație, iar gama lor cuprinde spumant alb, spumant roze, vin roșu și alb. Cei doi au ajuns la rețeta perfectă după luni întregi de cercetări, alături de un institut din Marea Britanie.
Ei au dezvăluit una dintre rețete în emisiunea Agricool. Spun că varianta fără alcool a vinului Sauvignon Blanc conține must, suc de pepene, infuzie de rădăcină de genţiană, suc concentrat de struguri albi, extract de orez fermentat şi sirop de orez.
„Ne bazăm pe must, mustul de struguri, peste care construim cu sucuri şi arome naturale, într-o perioadă în care consumerismul în ceea ce priveşte alcoolul e în scădere şi e în creştere consumerismul vis a vis de produsele non-alcoolice”, a transmis Marius Băldean, potrivit sursei citate.
Cei doi români spun că înainte de a ajunge la rețeta finală au testat mai multe variante de vinuri fără alcool atât din țară, cât și din străinătate. Însă, din cauză că erau dezalcoolizate gustul nu era unul pe placul lor. Astfel, au decis să încerce să creeze ei o altă variantă a vinului fără alcool.
Pentru afacere, Marius Băldean și George Nistor au apelat la fonduri europene nerambursabile, în valoare de 100.000 de euro. Pe lângă această sumă au adăugat 30.000 de euro capital propriu.
„A fost o provocare găsirea unui furnizor care să aibă o linie de îmbuteliere, mai degrabă a unui partener care să le îmbutelieze. Datorită faptului că e un flux tehnologic diferit faţă de producerea vinului şi nu am găsit în toata ţara, în urma contactării a peste 500 de crame.
Pentru că nu am găsit un furnizor de servicii care să aibă fluxul tehnologic necesar, am hotărât să externalizăm în afara ţării producţia, astfel încât aceasta se întâmplă momentan în Germania”, a mai spus Marius Băldean.